Güncel
Giriş Tarihi : 07-11-2013 09:57   Güncelleme : 07-11-2013 09:57

185 SOSYAL GÜVENLİK DENETMEN YARDIMCISI ALINACAK

Sosyal Güvenlik Kurumu, taşra teşkilatına 185 adet sosyal güvenlik denetmen yardımcısı alacak. Başvurular 22 Kasım'da sona erecek. ANKARA(ANKA) - Sosyal Güvenlik Kurumu, taşra teşkilatına 185 adet sosyal güvenlik denetmen yardımcısı alacak. Başvurular 22 Kasım'da sona erecek.

185 SOSYAL GÜVENLİK DENETMEN YARDIMCISI ALINACAK
Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, sosyal güvenlik denetmen yardımcılığı sınavına katılma şartları şu şekilde belirtildi:

125 sosyal güvenlik denetmen yardımcısı adayının en az dört yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarının hukuk, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat, işletme fakülte, yüksekokul veya bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olması gerekecek.

60 sosyal güvenlik denetmen yardımcısı adayının ise, en az 4 yıllık lisans eğitimi veren yükseköğretim kurumlarının matematik, istatistik ve aktüerya bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olması temel şartlar arasında yer alacak. Aynı zamanda tüm adayların kurumca açılan giriş sınavlarından iki defadan fazla başarısız olmaması da gerekecek. Başvurular 22 Kasım tarihine kadar yapılacak.
 
-SINAV 10-14 ARALIK 2013 TARİHLERİ ARASINDA YAPILACAK-
 
Sınav, adayların ifade yeteneği ve muhakeme gücü, liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu, özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı, genel yetenek ve genel kültürü, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı yönlerinden ayrı ayrı değerlendirilmek suretiyle sözlü olarak yapılacak. 10-14 Aralık 2013 tarihleri arasında yapılacak sınav, Ankara'da gerçekleştirilecek. Sınava girmeye hak kazanan adayların listesi ve sınav tarihleri 25 Kasım tarihinde ilgili internet adresinde ilan edilecek. Giriş sınavı sonucunda başarılı olan adayların, tebliğ tarihinden itibaren, belirtilen belgeler ile on gün içerisinde yazılı olarak yapacakları başvuru üzerine durumlarına uygun sosyal güvenlik denetmen yardımcılığı kadrolarına atamaları yapılacak.

ANKA
adminadmin