Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 13-12-2017 11:04   Güncelleme : 13-12-2017 11:04

ABD Kendi Putlarını Yiyor Ve Kudüs

ABD'nin yapmış olduğu hukuksuz işlere bir göz atalım.

ABD Kendi Putlarını Yiyor Ve Kudüs

1-Son günlerde ABD'nin alışık olmadık kararlar almış olması onların ne kadar pragmatist olduklarını bir kez daha gözler önüne serdi.

ABD tarafından terör örgütü listesinde bulunan ,"Halkın Mücahitleri" adındaki bir oluşumun toplantısına, ABD’nin neocon kanadının önde gelen isimlerinden Senatör John McCain 17 Nisan 2017 yılında katıldı. Bu tarih önemli idi çünkü bir ay sonra İran’da Cumhurbaşkanlığı seçimi vardı.

Amerikan senatosu silahlı kuvvetler komitesi başkanı Senatör John McCain, Arnavutluk’ta Düzenlenen organizasyonda bir konuşma yaparak, İran İslam İnkılabını sert sözlerle eleştirdi.  Terörist listesine aldığı bir yerde konuşma yapacak kadar hukuksuz ve yüzsüz ABD, kalkmış Dünyaya Terörizm adına ders veriyor.

2-Kendi  oluşturduğu ve onu bir araç olarak kullandığı İŞİD ve YPG yi sürekli güçlendirip Ortadoğu’yu kan gölüne çevirdi.

3-Körfez Ülkelerini dizayn etti. Özellikle Katar'a haksız bir şekilde saldırdı. Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn'i kendi ekseninde şekillendirdi.

Suudi Arabistan ziyaretinde Trump, Küre üzerinden, küresel Emperyalizmi genişletmeyi düşündü ve icraata koydu.

Suudi Arabistan içeresinde, ABD’ye karşı veya mesafeli olan herkesi tutuklattı veya öldürttü.

4-Türkiye'yi dizayn etmek için hem 15 Temmuz operasyonu hem de YPG üzerinden bir ordu kurdurdu. Böylece Türkiye'yi de etkisiz duruma getirmek istedi.

5- Mısır darbesi ile, Mısır yönetimi de İsrail eksenine çekildi.  Bunu da ABD gerçekleştirdi.

6- Özellikle Arap Baharı ve sonrasındaki gelişmeler ile İslam Dünyası'nı yorgun ve tepkisiz hale getirdiler. Ve sonuç olarak KUDÜS açıklaması ile İslam dünyasını harekete geçirmeye çalıştılar.

ABD bütün bunları niçin  yaptı? Bunun tek bir amacı var İslâm Dünyasında tepki koyacak herkesi ve her örgütü yok etmek ve BÜYÜK ISRAİL’İ kurmaktır.

ABD ve İsrail güçsüz kalmış Hamas'ı, Lübnan Hizbullah’ını Müslüman Kardeşleri sokaklara dökerek yok etmeyi düşünüyor.

Diğer yandan, İRAN üzerine de  çok ciddi bir şekilde girilmektedir.

ABD İran’ı yok etmek isteyen Halkın Mücahitleri örgütünü meşrulaştırmaya çalışırken,  diğer yandan Devrim Muhafızlarını Terör listesine almaya çalışıyor.

NELER YAPILMALIDIR.

1-Yarın yapılacak olan İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısında sonuç bildirgesinde, Filistin Devletinin başkenti Kudüs'tür kararı alınmalıdır.

2- ABD aleyhinde, Birleşmiş Milletler kararlarına karşı geldiği için AMBARGO konulmalıdır.

3- Bu toplantının sonucunda,  İslâm Ülkelerinin Büyükelçilikleri veya Konsoloslukları Kudüs'e alınmalıdır kararı alınmalıdır.

4- Yine Kudüs’ü korumak üzere Filistin'e İslam ülkelerinden oluşan bir askerî birlik gönderilmelidir.

5-ABD'de bulunan Müslümanlar harekete geçirilmelidir.

Cenab-ı Hak Tüm Müslümanları korusun.

Zafer inananlar indir ve zafer yakındır.

Suat Zor

 
adminadmin