Güncel
Giriş Tarihi : 22-01-2014 12:55   Güncelleme : 22-01-2014 12:55

ADAY BELİRLEMEDE PARALEL HASSASİYETLER

Tüm aday adaylarının ince ince araştırıldığı dile getiriliyor.

ADAY BELİRLEMEDE PARALEL HASSASİYETLER
Yerel seçim adaylarını belirlemek için İstanbul’da iki gün üst üste toplanan AK Parti yönetiminin, 81 ildeki adayları ince ince araştırdığı öğrenildi. Akasyam Haber sitesinin, Taraf Gazesi'ne dayandırarak paylaştığı habere göre, belirlenen il belediye başkan adayları ile henüz tamamı açıklanmayan ilçe belediye başkan adayları üzerinde yeniden çalışma yapılıyor. Açıklanan bazı belediye başkan adaylarının değiştirilebileceği dahi konuşuluyor.
 
Akasyam'ın haberine göre; 15-20 gün önce açıklanması planlanan ilçe belediye başkan adaylarının belirlenmesi çalışmalarının oldukça yavaş gittiği iddia edildi. Gazetenin iddiasına göre, parti kulislerinde buna gerekçe olarak adayların ince ince araştırıldığı dile getiriliyor. Bu nedenle birçok yerde tekrar başa dönüldü.
 
Haberde şu ifadelere yer veriliyor:
 
"Gazetenin kulislere dayandırdığı iddiasına göre, birkaç ilin adayının camiaya ilgi duyduğu yönündeki bilgi paylaşımları, parti yönetimini harekete geçirdi. O illerin milletvekillerine belirlenen belediye başkanı ile ilgili duyumlar aktarıldı. Vekillerin de “Daha önce irtibatlıydı ancak birkaç yıldır cemaatle arasına mesafe koyduğu biliniyor” şeklinde bilgiler aktarıldığı ifade edildi. AK Parti yönetiminin, tüm illerin adaylarının açıklanmasına rağmen listeler kesinleşmeden birkaç ilde aday değişikliğine gidebileceği konuşuluyor."
 
Haberin tamamını okumak için:
 
http://akasyam.com/haber/12116/aciklanan-bazi-adaylar-degistirilecek.html
 
İSİMLER UYUŞMUYOR MU?
 
Öte yandan, geçtiğimiz hafta sonu "AK Parti'nin İlçe Adayları Basına Sızdı" şeklinde sosyal medyada yer alan isimlerle ilgili ilginç bir iddia ortaya atıldı.
 
İlkadım Haber Sitesi'nin iddiasına göre; haberlerde yer alan isimlerle açıklanan isimler  karşılaştırıldığında çoğu ismin uyuşmadığı görüldü. Haberde, basına sızdığı ileri sürülen liste ile açıklanan listede çoğu adayın isminin farklı olduğu iddia ediliyor.
 
Haberde şu ifadelere yer veriliyor:
 
"Hafta sonu çıkan haberlere göre kendisini "Listede Varım" diyerek umutlandıran Samsun ilçe belediye başkana aday adaylarını bu hafta sonu bir sürpriz bekliyor. Hafta sonu açıklanması beklenen gerçek liste ile basına sızdığı iddia edilen listedeki birçok ismin değişeceği ve Samsun'da çoğu ilçenin adayının henüz netlik kazanmadığı öğrenildi."
 
İlgili haberin tamamını görmek için:
 
http://www.ilkadimhaber.com/haber/siyaset/basina-sizan-aday-listesi-tutmadi/7060.html
 
BAŞARI ORANIMIZ YÜZDE 76
 
Basına ve kamuoyuna yansıyan listelerin kaynağı ise bir twitter profili. BAŞKENTÇİ profil ismi ile paylaşımlarda bulunan kişi ya da kişiler bir süredir belirlenen ilçe belediye başkan adaylarını bildiklerini ileri sürerek listeler yayınlıyorlar. Birçok internet sitesi ve yerel gazete de BAŞKENTÇİ profilinin yayınladığı listeleri paylaşıyor.
 
Bu arada BAŞKENTÇİ, paylaştığı bir tweet'te başarı oranını açıkladı. Yüzde 76 oranında başarılı olduğunu iddia eden BAŞKENTÇİ şunları kaydetti: "Paylaştığım 13 büyükşehirlerde ilçe belediye başkanlarının listesi resmidir. Resmi ve kendi listemizi kiyasladigimizda başarımiz yüzde 76."

SAMSUNAHABER.COM
adminadmin