Gündem
Giriş Tarihi : 21-11-2013 23:11   Güncelleme : 21-11-2013 23:11

AK PARTİ’YE KATMA DEĞERİ OLMAYAN BAŞKANLARI DEĞİŞTİRECEĞİZ!

Başbakan Erdoğan, ATV ve AHaber ortak yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtlarken AK Parti’den yerel seçimlere girecek Belediye Başkan Adaylarıyla ilgili sorulara da cevap verdi.

AK PARTİ’YE KATMA DEĞERİ OLMAYAN BAŞKANLARI DEĞİŞTİRECEĞİZ!
Başbakan Erdoğan, basına yansıyan isimlerin adaylıklarıyla ilgili olarak sorulan soruya "Olabilir de olmayabilir de" karşılığını verdi.
 
Başbakan'ın dikkatlarden kaçan açıklamarını hatırlatmak istedik:

ADAYLARDAN PROJELERİNİ İSTEYECEĞİZ

Erdoğan, “Adaylarımızdan çalışmalarıyla birlikte ne gibi projeler sunacaklar onları da isteyeceğiz” diyerek 22 Büyükşehir ve 11 İl Belediye Başkan Adaylarının belirlendiğini ve bunların 5 merkezde yapacakları toplantılar ile kamuoyuna açıklayacaklarını kaydetti.

TRABZON AÇILIŞNDAN SONRAKİ HAFTA AÇIKLANMAYA BAŞLANACAK

Başbakan Erdoğan açıklamaların tarihiyle ilgili de net konuştu ve kamuoyuna bazı mahfillerden yaptırılan haberleri asılsız olduğunu ortaya koymuş oldu.

Trabzon’da yapacakları toplu açılışların ardından önümüzdeki hafta 5 merkezde yapılacak toplantılar ile belirlenen isimleri kamuyouna açıklayacaklarını kaydeden Erdoğan bir de ortaya ilginç bir grafik koyarak AK Parti’nin oylarından düşük oy almış olan başkanları değiştireceklerinin işaretini de verdi.

Erdoğan konu ile ilgili olarak şunları söyledi;

"Doğrusu belediye seçimleri genel seçimlerle aynı şekilde değerlendirilemez, farklı şeyler bunlar. Çünkü burada eğer isabet yüzdeniz yüksek olursa oy oranınız da yükselir. Ama isabet yüzdesi adaylarda düşük olursa, o zaman oylar da düşer. Çünkü vatandaş şu anda gelen bize kamuoyu araştırmalarına baktığımızda onu görüyoruz. Bakıyoruz ki parti olarak çok yükseğiz ama adaydan dolayı bazı yerlerde düşüğüz. Mesela yani orada isim vermemize gerek yok. Şimdi bizim de ona göre çalışmamız var.

İstiyoruz ki mevcut oradaki belediye başkanından çok daha kalite, çok daha tanına bilinen ve sevilen bir isimle biz orada girelim ki oradaki bizim parti oyumuz, adayımızla beraber hiç olmazsa eşit noktaya gelsin. Akasyamhaber Çünkü adayınız eğer sizin oyunuza oy katamıyorsa orada yerel seçimde başarısız olursunuz. Yani bir katma değerinin olması lazım, onun için çalışmalarımız biraz hassas yürüyor, titiz yürüyor. Bunu başarmanın gayreti içindeyiz. Eğer bunu başarabilirsek inanıyorum ki o yüzdemiz yüksek olacaktır. Eğer bunu başarmada zayıf olursak o zaman tabi düşebilir."

Akasyamhaber.com
adminadmin