Genel
Giriş Tarihi : 17-08-2018 15:13   Güncelleme : 17-08-2018 15:13

Antalya’da Doğa Tatili Yapabileceğiniz 5 Yer

​Ülkemizde tatilin başkenti olarak nitelendirilen Antalya, doğal zenginlikleri, eşsiz plajları, masmavi denizi ve tarihi değerleri ile bir tatilden beklenen her şeyi fazlasıyla karşılıyor.

Antalya’da Doğa Tatili Yapabileceğiniz 5 Yer

 “Türk rivierası” olarak nitelendirilen bu güzide şehre mensup olan onlarca belde ise içerisinde farklı bir alternatif barındırıyor. Yıl içerisinde milyonlarca yerli ve yabancı turiste ev sahipliği Antalya, daha çok akıllara cıvıl cıvıl, büyük ve 5 yıldızlı otelleri getiriyor olsa da, aslında burada sessiz, sakin ve huzurlu bir doğa tatili de yapabilmeniz mümkün. Bu anlamda her türlü ihtiyacınızı karşılamak üzere hizmet veren Antalya otelleri arasından size en uygun olanını seçip rezervasyon yaptırabilirsiniz.

1 – Olimpos

Özellikle doğa tutkunlarının Antalya’daki yegane adreslerinden biri olan Olympos, tarihi dokunun doğal güzelliklerle harmanlandığı eşsiz bir yer. Doğayla iç içe oluşunun yanı sıra içerisinde barındırdığı çok sayıda aktivite imkanıyla da tatilinizi dolu dolu geçirebilirsiniz burada. Dere kenarına kurulmuş olan Olimpos Antik Kenti ve Gelidonya Feneri, Olimpos’un en görülmeye değer yerlerinden ikisi. Çok sayıda bungalov, butik otel ve pansiyonun hizmet verdiği Olimpos’ta, doğaya doyabilirsiniz.

2 – Kaş

Antalya’da unutulmaz bir tatile imza atabileceğiniz adreslerden biri de Kaş. Antalya’ya 168 km mesafede bulunan Kaş’ta hem doğaya hem de aktiviteye doyacağınızdan emin olabilirsiniz. Cıvıl cıvıl Kaş sokaklarını keşfedebilir, yamaç paraşütü ve dalış gibi ekstrem sporlar yapabilir, tekne turu ile Kaş’ın en muhteşem koylarını keşfedebilir, hatta imkanınız varsa Meis Adası’na kadar uzanabilirsiniz. Kaş, ülkemizin en renkli tatil beldeleri arasında bulunuyor.

3 – Çıralı

Kalabalık şehirlerin gürültü ve hengamesinden uzak, sessiz, sakin, huzurlu, doğayla iç içe bir tatil düşlediğinizde, tercihinizi gönül rahatlığı ile Çıralı’dan yana kullanabilirsiniz. Antalya’nın Kemer ilçesine bağlı olan Çıralı, eşsiz güzellikteki kumsalı, turkuaz rengindeki denizi, etrafa mis gibi kokular yayan portakal ve limon ağaçları ile cennetin yeryüzünde şekil bulmuş hali misali… Eğer istediğiniz şey gerçek anlamda kafa dinlemekse, Çıralı sizin için doğru adres olacaktır.

4 – Adrasan

Antalya’nın Kumluca ilçesine bağlı olan Adrasan, Olimpos kadar popüler olmasa da, son yıllarda hatırı sayılır ölçüde doğaseveri misafir etmeye başladı diyebiliriz. Tıpkı diğer beldeler gibi Adrasan da cennetten bir köşe misali. 2 km uzunluğunda muhteşem bir kumsala da ev sahipliği yapan Adrasan, yapısı gereği su sporlarına da oldukça elverişli. Üç tarafı çam ormanlarıyla çevrili olan bu güzide yerde, doğayla baş başa bir tatil yapabilirsiniz.

5 – Kekova

Geçmişte denizcilerin ve gemilerin sığınağı olarak kullanılan, günümüzde ise batık şehir olarak nitelendirilen Kekova, Antalya’nın gizli cennetlerinden biri. Buraya ulaşmak biraz zahmetli. Ama Kekova’yı bu kadar özel kılan da, bu ulaşım zorluğu diyebiliriz. Antalya’nın Kale ilçesine bağlı olan bu yeryüzü cenneti, kayalık bir adadan oluşuyor. Dolayısıyla müthiş bir sükunet hakim buraya. Altı cam teknelerle gerçekleştirilen tekne turlarına katılarak, batık şehir kalıntılarını da görebilirsiniz.

adminadmin