Güncel
Giriş Tarihi : 13-12-2013 13:20   Güncelleme : 13-12-2013 13:20

BAŞARININ GETİRDİĞİ GURUR TABLOSU

Desk ve Din-Bir-Sen Genel Başkanı Lütfi Şenocak emin adımlarla olması gereken örnek sendikacılık anlayışının yansımalarını göstermeye devam ediyor. Şenocak ve Din-bir-Sen Yönetiminin bu seferki durağı Samsun İli oldu.

BAŞARININ GETİRDİĞİ GURUR TABLOSU
Samsun şube kongeresinde; Desk ve Din-Bir-Sen Genel Başkanı Lütfi Şenocak, Din-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcıları, Bölge Ve İl Başkanları,  Müftüler,  Bürokratlar, Belediye Başkan Adayları ve çok sayıda davetli hazır bulundu.Katılımcılar birer selamlama konuşması yaptı.

Samsun şube  Genel Kurulunda bir konuşma yapan Desk ve Din-Bir-Sen Genel Başkanı Lütfi Şenocak, ilk önce misafirleri; Din-Bir-Sen Samsun şube Genel Kuruluna hoş geldiniz, şeref verdiniz. Sizleri şahsım ve Din-Bir-Sen Yönetim Kurulu adına sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Sizler, Allah Resulü’nün (s.a.v) ahir zamanda geleceğini haber verdiği ‘kardeşler’ taifesinin bahtiyar fertlerisiniz. Sizler, imam oluşun liyakat ve ehliyetine sahip vakur mü’minlersiniz, diyerek selamladı.

Şenocak konuşmasına şöyle devam etti; Bu gün daha mutlu, daha öz güvenli ve geleceğe dair daha coşkulu İl Yönetiminden yansıyan bir genel kurul gerçekleştiriyoruz. Bu genel kurul yaptığımız çalışmaların ve aldığımız neticelerin sadece merkezi tabular değil, il açılımlı değerlendirme ve hedeflerin belirlenip; görüşlerin nasıl İl yansımalı merkezi hareketler olduğunu göreceğiz. Ancak her şeyden önce tüm zorluklara rağmen yaptığınız çalışmalar ortaya koyduğunuz gayret için hepinize teşekkürü bir borç biliyorum. Evet, şunu biliyorum ki bizim yaptığımız çalışmalar oldukça zor şartlarda ve kısıtlı imkânlar ile gerçekleşiyor. Her bir arkadaşım, birçok konuda kendi imkân ve özverileri ile bugün Din-Bir-Sen’i Samsun il ve ilçelerinde şaha kaldırmıştır. Bu konuda her bir çalışma ve dava arkadaşıma yürekten teşekkürlerimi sunuyorum. İşte gerçek başarı budur. Ortaya koyduğunuz gayret ve samimiyet sendikamızın her geçen gün büyümesine vesile olmuştur, dedi.

Şenocak; Ve bugün Samsun’da şube  Genel Kurulu yapabiliyorsak bu sizin gayreti, başarısı ve bizlerin sizlerle olan teveccühü ile mümkün olmuştur. Başarılar merkez kaynaklı olmaktan ziyade il, ilçe, ve köylerde yaşayan her bir din görevlisi kardeşimizin ortak gayreti ve başarıya giden yolda attığı imza ile vuku bulmuştur, dedi.
 
Şenocak konuşmasında birçok konuya değinerek şöyle devam etti;  Diyanet camiasının saygınlığını artırması, mensuplarımızın maddi seviyelerinin yükseltilmesi için gayret sarf etmek, sosyal yaşantılarını en iyi noktaya taşımak bizim görevimizdir. Çünkü mihrap, minber ve kürsüde bu aziz milletimize öncülük yapan Siz değerli kardeşlerimin bunu hak ettiğine inanıyorum. Camiamızın sendikal hayata, hak talebine, onu izah ediş şekline kazandırdığı medeni birikim ve cesaret takdire şayandır. Bizler sendikal hayatta da öncülük yapıyoruz. Çünkü hakkın ne olduğunu en iyi bilen bizleriz. Sendikayla bunu teoriden pratiğe taşıdık. Artık birileri gibi sadece konuşmuyor, bu milletin değerlerini yücelten, gelecek nesillerimiz için gece gündüz çalışan, bir kardeşler topluluğu olarak hizmet üretiyoruz, dedi.

Şenocak konuşmasının sonunda Samsun İl Yönetimine, üyelerine ve din görevlilerine teşekkürlerini sunarak, bu başarının tesadüf olmadığını, gece gündüz, batıdan-doğuya, güneyden-kuzeye Türkiye’nin her mekânını ziyaret edip olması gereken sendikacılığı gösterdik. Bu nedenle Samsun şube Genel Kurulunda emeği geçen bütün kardeşlerime, mesai arkadaşlarıma ve en önemlisi Din-Bir-Sen ailesine gönül vermiş herkesi can-ı gönülden kutluyor; Rabbim her daim çalışmalarında yüzlerini ak, yollarını açık eylesin, dedi.

Daha sonra Din-Bir-Sen Samsun Şube Yönetimine seçilen;  Şube Başkanı: Erdinç Kontaş, Şube Sekreteri: Kemalettin Ergin, Şube İdari Mali İşler Sekreteri: Yusuf Özdemir, Şube Eğitim Ve Sosyal İşler Sekreteri: Enver Çakıroğlu, Şube Mevzuat Ve Toplu Görüşme Sekreteri: Ömer Bilici, Şube Araştırma Dış İlişkiler Sekreteri: Ahmet Çaglayan’nıda kutlayarak yeni görevlerinde başarılar diledi.
 
adminadmin