Güncel
Giriş Tarihi : 02-05-2015 14:19   Güncelleme : 02-05-2015 14:19

Bereket Ormanı’nda Fidanlar Toprakla Buluştu

Türkiye’de orman alanlarının korunması ve vatandaşları ağaçlandırmaya teşvik etmek amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan “Gönül Elçileri Projesi” kapsamında oluşturulan ‘Bereket Ormanı’na fidan dikimi yapıldı

Bereket Ormanı’nda Fidanlar Toprakla Buluştu
Türkiye’de orman alanlarının korunması ve vatandaşları ağaçlandırmaya teşvik etmek amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan “Gönül Elçileri Projesi” kapsamında oluşturulan ‘Bereket Ormanı’na fidan dikimi yapıldı.
Vali Günay Özdemir, eşi Sevim Nurcan Özdemir’in öncülüğünde Ardahan Karayolu Açık Cezaevi karşısında oluşturulan ‘Bereket Ormanı’nda düzenlenen törenle fidanlar toprakla buluştu.
Bereket Ormanı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, eşi Sera Davutoğlu, adlarına hazırlanmış fidanları Vali Günay Özdemir, eşi Nurcan Özdemir, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ve eşi Figen Karaçanta ile birlikte dikerek can suyu verdiler.
Fidan dikim töreninde konuşan Vali Günay Özdemir, “gerçekten bu yıl Kars’ımızda değişik faaliyetler yürütülmekte. Bugünde Sayın Cumhurbaşkanımızın eşleri Emine Erdoğan’ın Türkiye’de başlatmış olduğu ‘Bereket Ormanları’ kampanyamızı yine rahmetle, yağmurla beraber bereketli bir şekilde Kars’ımızda da devam ettiriyoruz” dedi.
Vali Özdemir, “Şimdi Kars’ımızın gelecek 10 yıl içerisinde çok güzel gelişmeler olacağına inandığımız için biz de Kars’ımızın gelecek 10-15 yılını bu şekilde planlamaya çalışıyoruz. Çünkü Kars’ımızda, bu bölgede Sayın Cumhurbaşkanımız adına, Sayın Başbakanımız adına özellikle evlenen çiftlerimiz adına hatıra ormanı, plaket verme törenlerinin artık bundan sonra, plaket yerine, hatıra ormanı şeklinde hatıra ormanı dikilmesiyle ilgili projelerimiz Kars’ta da devam edecek. Amacımız bu bölgenin ağaçlandırılmasıdır. Çünkü bir 10 yıl sonra Kars’ımızın nefes alacağı, bütün sizin çocuklarınızla, torunlarınızla burada piknik yapabileceğiniz bir mesire alanının, bir sosyal ve kültürel alanın oluşturulması çalışmalarının bugün temelini atmış bulunuyoruz. İnşallah 10 yıl sonra hep beraber, belki bizde 10 yıl sonra bu taraflara geldiğimizde burada hep beraber piknik yapıp, hep beraber burada sosyal ve kültürel faaliyetler yapacağız” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından binlerce çam fidanı toprakla buluştu. Toprakla buluşan fidanlara can suyu verildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan “Gönül Elçileri Projesi” kapsamında oluşturulan ‘Bereket Ormanı’na fidan dikim törenine, Vali Günay Özdemir, eşi Nurcan Özdemir, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, eşi Figen Karaçanta, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, eşi Prof. Dr. Ayla Özcan, Jandarma Alay Komutanı Albay Murat Kınay, Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, Kars Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Aydın Acay, kurum ve daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
adminadmin