Samsun Haber
Giriş Tarihi : 19-09-2017 11:40   Güncelleme : 19-09-2017 11:40

Canik'te Ders Zili Coşkulu Çaldı

Canik'te öğrenci ve eğitimciler yeni eğitim ve öğretim yılına merhaba derken, ilk ders zilini çalarak öğrenci ve öğretmenlerin heyecanına ortak olan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, bilgi çağında dünyayla yarışabilen bir eğitim hedeflediklerini belirterek, eğitimde en çok yatırım yapan belediye olduklarını söyledi.

Canik'te Ders Zili Coşkulu Çaldı

 

 

Uzun bir yaz tatilinin ardından yeni eğitim ve öğretim yılına merhaba diyen öğrenciler, ilk ders zilinin çalması ile birlikte ders başı yaptı. Canik Belediye Başkanı Osman Genç de, ilk gün ilçede yaşanan yeni eğitim ve öğretim yılı coşkusuna Canik İmam-Hatip Lisesi ile Uğur Koleji'nde ilk ders zilini çalarak öğrencilerin ve eğitimcilerin heyecanına ortak oldu. İlk önce Canik İmam-Hatip Lisesi'nde İlköğretim Haftası nedeniyle düzenlenen törene katılan Başkan Genç, öğretmen ve öğrencilere başarı diledi.

'EĞİTİM DENİLİNCE AKAN SULAR DURUR'

Öğrencilerin İlköğretim Haftası ile ilgili okudukları şiirlerle renklenen törende konuşan Başkan Genç, "Gerek fiziki şartlarla gerekse donanımıyla dünyayla yarışabilen ve hatta dünyanın daha ilerisinde olan bir eğitim hedefliyoruz. 3. bin yılda artık rekabetçi bir dünyada yaşıyoruz. Bu dünya iyi eğitimi ve bilgi sermayesini zorunlu kılıyor. Teknoloji ve bilgi çağında söz sahibi ve güçlü bir ülke olmak için her alanda olduğu gibi eğitimde de en önde olmalıyız. Ülkemiz genç nüfusa sahip olması açısından avantajlı durumda. ancak eğitimsiz bir gençlik avantaj değil, dezavantaj olur. Bu nedenle eğitim deyince bizim için akan sular duruyor" dedi.

SAMSUN EĞİTİMİNE KATKI

Bir ülkenin en büyük zenginlik kaynağının yetişmiş insan gücü olduğuna vurgu yapan Başkan Genç, "Çocuklarımızın, çağın gereklerine göre yetiştirilmesi hususu, toplum olarak en fazla önem vermemiz gereken konudur. Bu noktada bizler Canik Belediyesi olarak okullarımızın fiziki yapılarını düzeltmek, yavrularımıza sağlıklı ortamlarda eğitim olanağı sunmak için yoğun gayret gösteriyoruz. Eğitimin içinden gelen ve eğitime önem veren bir Belediye Başkanı olarak bugüne kadar eğitime 40 milyon liraya yakın fiziki ve teknolojik yatırım yaptık. Yapmaya da devam ediyoruz. Yaptığımız eğitim yatırımlarıyla sadece Canik'i değil, Samsun'u da eğitimde daha ileriye taşıyoruz" diye konuştu.

'BİLGİLİ, DONANIMLI BİR GENÇLİK İÇİN'

Canik'te yaptıkları yatırımlarla eğitimdeki kaliteyi yükselttiklerini belirten Başkan Genç, "Her alanda olduğu gibi eğitimde de daima hep ileriye gitmek için çalışıyoruz. İstiyoruz ki, bu ülkenin, bu şehrin geleceği olarak gördüğümüz gençlerimiz, geleceğimizi teslim edeceğimiz nesiller, çok daha nitelikli, çok daha vasıflı olsun, hayata çok daha güçlü bir şekilde hazırlansın. Gençlerimiz ne kadar bilgili, donamlı, aynı zamanda ahlaki ve manevi değerlerini önemseyen olurlarsa şehrimizin ve ülkemizin de geleceği o kadar sağlam olur. Bu noktada en önemli konu hiç şüphesiz eğitimdir. Amacımız şehrimizi eğitimde üst seviyede olan bir şehir yapmaktır" şeklinde konuştu.

NUMANOĞLU'NDAN BAŞKAN GENÇ'E TEŞEKKÜR

Canik İmam-Hatip Lisesi'nde daha sonra ilk ders zilini çalan Başkan Genç, ardından Uğur Koleji'nde öğrenci ve öğretmenlerin yeni eğitim-öğretim dönemi heyecanına ortak oldu. Okul Müdürü Davut Numanoğlu'nun da katıldığı törende Başkan Genç, öğrenci ve öğretmenlere başarı diledi. Okul Müdürü Numanoğlu da, eğitime yaptığı yatırımlardan dolayı Başkan Genç'e teşekkür etti. Numanoğlu, "Sayın Başkanımız gerçekten Canik'te gerek fiziki gerekse teknolojik olarak eğitime yaptığı yatırımlarla örnek olmuştur. Okulumuz da onun destekleriyle kurulmuş ve eğitim hizmeti vermektedir" ifadelerini kullandı. Başkan Genç daha sonra Uğur Koleji'nde ilk ders zilini çaldı. Canik'te ilk ders zili ile birlikte 18 bin 124 öğrenci sınıflarındaki yerlerini aldı.

 

 

adminadmin