Samsun Haber
Giriş Tarihi : 26-06-2017 15:17   Güncelleme : 26-06-2017 16:13

Canik'te İki Asırlık Gelenek...

Canik'in Çağlayan Mahallesi'nde iki asırdır her bayram gerçekleştirilen Geleneksel Güreş Festivali, bu yıl da ilgi gördü. Festivalde vatandaşların bayramlarını kutlayan Başkan Osman Genç, geleneksel değerlere sahip çıktıklarını söyledi. Öte yandan Tuzaklı'da gerçekleştirilecek Geleneksel Güreş Festivali ise bir gencin boğulması nedeniyle iptal oldu.

Canik'te İki Asırlık Gelenek...

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Çağlayan Mahallesi’nde asırlardır iki asırdır her Ramazan Bayramı'nda düzenlenen Geleneksel Güreş Festivali'ne katıldı. AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler ile MHP Canik İlçe Başkanı Kemal Saraç, SAMKON Genel Başkanı Sezgin Gümüş'ün de katıldığı ve yoğun ilgi gören festivalde, vatandaşların bayramlarını kutlayan Başkan Genç, güreşçilere başarı diledi. Festivalde ata sporunu Canik'te yaşatan yerel güreşçilerin kıran kırana mücadelesini izleyen Başkan Genç, birlik ve beraberliğin pekişmesine katkı sağlayan çalışmaların desteklediklerini belirterek, geleneksel değerlere sahip çıktıklarını söyledi.

'DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ'

Festivalde yaptığı konuşmada vatandaşların Ramazan Bayramı’nı kutlayan Başkan Osman Genç, “Bizim için belediyecilik yol, kaldırım, kanal yapmak ve vergi toplamak değildir. Geleneksel değerlerimize sahip çıkan ve yaşatmaya çalışan bir anlayışla görev yapıyoruz. Unutulmaya yüz tutmuş değerlerimize sahip çıkmak bizim görevimiz. Bu nedenle ata sporumuz güreşin yaşatıldığı mahallelerimizde güreş alanlarını iyileştirdik. Bu tür güreş festivallerine destek veriyoruz. Halkımızın birlik ve dayanışma ruhunun pekişmesine katkı sağlayan çalışmaları destekliyoruz" dedi.

'GÜREŞ ALANI MÜJDESİ'

Geleneksel değerlerin geleceğe taşınmasında önemsediğini ifade eden Başkan Osman Genç, “Güreşler bizim birer manevi değerimizdir. Çocuk ve gençlerimizin bu alanlarda güreşerek ata sporumuzu geleceğe taşımalarının öneminin farkında olarak bu tür etkinlikleri destekliyoruz. Hem değerlerimizi gelece taşımak hem de bu tür zenginliklerimizi turizme kazandırmak istiyoruz. Bir çok mahallemizde güreş alanlarını iyileştirdik. Çağlayan Mahallemizde de güreş alanı belirlenmesi halinde yapmaya hazırız. Ayrıca bu mahallemizdeki camimizde de çevre düzenlemesi yapacağız. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın" diye konuştu.

TUZAKLI'DA FESTİVAL İPTAL

Festivalin sonunda Muharrem Gönültaş tarafından Başkan Osman Genç, AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler ile MHP Canik İlçe Başkanı Kemal Saraç, SAMKON Genel Başkanı Sezgin Gümüş'e, festivale katkılarından dolayı plaket verildi. Öte yandan, Tuzaklı Mahallesi'nde yapılması planlanan Geleneksel Güreş Festivali, bir gencin Gölalan Şelalesi'nde boğulması nedeniyle iptal oldu. Gencin kaldırıldığı hastaneye giden Başkan Osman Genç, ölen gencin ailesine başsağlığı diledi.  

Recep YAZGANRecep YAZGAN