Samsun Haber
Giriş Tarihi : 20-01-2017 15:44   Güncelleme : 20-01-2017 15:44

Canik'ten 20 Ocak Anıtı

Canik Belediyesi, 20 Ocak 1989'da Malatya deplasmanına giderken kaza geçiren Samsunspor'un bu acı gününü anıtla ölümsüzleştirecek. Başkan Osman Genç, Samsun'da heyecanla beklenen haberi düzenlediği basın toplantısıyla duyurdu. Başkan Genç bir de sürpriz proje açıklayarak, Samsunspor’un tarihi hafızasını içeren kitap yapacaklarını söyledi.

Canik'ten 20 Ocak Anıtı

Samsunspor'un 20 Ocak 1989 yılında Malatya deplasmanına giderken Havza yakınlarında geçirdiği ve Teknik Direktör Nuri Asan, futbolcular Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır, Zoran Tomic ile şoför Asım Özkan'ın yaşamını yitirdiği trafik kazasının 28. yıldönümünde anlamlı bir proje için harekete geçti. Bugüne kadar yapımı gerçekleşmeyen 20 Ocak Anıtı'nı yapmak için düğmeye basan Canik Belediyesi, mülkiyeti Karayolları'na ait olan alanın devrinin gerçekleşmesi halinde kaza alanına kısa sürede anıt yapacak.

MECLİS KARARI ALINDI

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, düzenlediği basın toplantısıyla Samsun'da heyecanla beklenen haberi duyurdu. Başkan Yardımcısı Alican Usta'nın da yer aldığı toplantıda konuşmasına 20 Ocak'ın 28. yıldönümünde, kazada hayatını kaybeden futbol şehitlerine rahmet dileyerek başlayan Başkan Genç, 20 Ocak Anıtı için 2 Ocak 2017 tarihli Meclis toplantısında karar aldıklarını ve hazırlanacak projeleri kamuoyuna sunacaklarını, bunun sonrasında seçilecek projeyi hayata geçireceklerini söyledi.

İSİMLERİ ÖLÜMSÜZLEŞECEK

Canik Belediyesi olarak o elim kazada aramızdan ayrılan değerli isimlerin hatıralarını yaşatmak istediklerini belirten Başkan Genç, "20 Ocak ve bizim için acıyı ifade eden, hatırlatan kara bir gün.

Bundan tam 28 yıl önce Samsunspor'umuzun Malatya deplasmanına giderken, Havza yakınlarında geçirdiği ve Teknik Direktörümüz Nuri Asan, futbolcularımız Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır, Zoran Tomic ve şoförümüz Asım Özkan'ı kaybettiğimiz bugünü unutmamız asla mümkün değil. İnşallah yapacağımız anıtla bu isimleri ölümsüzleştireceğiz" dedi.

KARAYOLLARININ İZNİ GEREKİYOR

Anıt için bugüne kadar bir çok girişimin olduğunu, ancak bir türlü gerçekleştirilmediğini ifade eden Başkan Genç, "Bugüne kadar bu anıtın yapılmasını arzu ederdik. Ancak gelinen noktada bu anıt yapılamadı. Biz de Canik Belediyesi olarak sorumluluk alarak, bu anıt işini üstlendik ve projemizi hazırladık. Bu konu ile ilgili 2 Ocak 2017 tarihli Meclis Toplantımızda karar aldık. Söz konusu kaza alanının mülkiyeti Karayolları'nda. Eğer gerekli izin konusunda bir sorun çıkmadığı takdirde inşallah Samsun halkının, Samsunspor taraftarlarının beklediği, olmasını arzu ettiği bu anıtı en kısa sürede şehrimize kazandıracağız" diye konuştu.

PROJELER KAMUOYUNUN BEĞENİSİNE SUNULACAK

Samsunspor'un bu şehrin markası olduğunu da dile getiren Başkan Genç, "Anıtla ilgili bir çok proje hazırlatacağız ve projeleri Samsun kamuoyunun, taraftarlarımızın beğenisine sunacağız ve beğenilen anıtı hiç bekletmeden yapacağız. Aslında sadece bir anıt değil, orada insanların araçlarını park edebileceği, abdest alabileceği, dua edebileceği düzenlemeler de yapmayı planlıyoruz. O güzel insanlar, Samsunspor uğruna hayatlarını kaybetti. Biz onlar için ne yapsak azdır. Bu vesileyle Cenabı Allah'tan hiç kimseye bir daha böyle bir acılar yaşatmamasını diliyorum. Bu elim kazada hayatını kaybedenlere bir kez daha Allah'tan rahmet, kederli ailelerine sabır ve başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

SAMSUNSPOR KİTABI

Toplantıda bir de ikinci bir sürpriz proje açıklayan Başkan Osman Genç, Samsunspor’un 52 yıllık tarihi hafızasını içeren bir kitap yapacaklarını söyledi. Genç, şunları söyledi: “Canik Belediyesi olarak 20 Ocak Anıtının haricinde ikinci bir çalışma daha yapacağız. Samsunspor’un kuruluşu olan 1965 yılından bu güne kadar Samsunspor’un yaşadığı her şeyi, acısı, hüznü, güzellikleri, coşkuları, başarıları yine Samsunsporla birlikte yaşayanlarla bir araya kitaplaştıracağız. Bir bakıma Samsunspor’un hafızası olacak olan bu eser, özellikle çocuk ve gençlerimize kulübümüzün büyüklüğünü anlatacak ve çocuklarımıza Samsunspor sevgisini aşılayacak. İnşallah bu eseri de Samsunspor’umuza kazandıracağız.”

ANMA TÖRENİNE KATILDI

Samsunspor'un hafta sonunda deplasmanda oynayacağı Adanademir Spor maçında kırmızı-beyazlı ekibe başarı dileyen Başkan Osman Genç, diğer yandan Samsunspor'un 20 Ocak 1989 yılında geçirdiği trafik kazasında hayatlarını kaybeden futbol adamları için Asri Mezarlık'ta düzenlenen törene de katıldı.

adminadmin