Genel
Giriş Tarihi : 09-03-2020 14:45   Güncelleme : 09-03-2020 14:45

Cezaevlerinde Yeni Dönem!

Adalet Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında gerçekleştirilen bir protokol ile cezaevlerinde kreş, anaokulu, lise ve meslek liseleri dönemi başlıyor.

Cezaevlerinde Yeni Dönem!

Adalet Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile kapsamlı bir eğitim ve öğretim iş birliği protokolü imzalayarak cezaevlerinde kreş, anaokulu, lise ve meslek liseleri kuracak.

Adalet Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un bugün bir araya gelerek kapsamlı bir eğitim ve öğretim iş birliği protokolü imzalayacakları belirtildi.

Açıklamada, “Protokol kapsamında iş yurtlarındaki hükümlü ve tutukluların kurum içinde dört yıla kadar örgün eğitim veren mesleki eğitim merkezinde hem çalışıp hem de eğitimlerini tamamlamaları ve burada lise bitirme fark derslerini de görerek aynı zamanda lise diploması almaları sağlanacak" denilerek, ceza infaz kurumlarındaki hükümlü ve tutuklulardan 60 bininin mesleki eğitim merkezlerinden, 40 bininin ise diğer öğretim programlarından aktif olarak faydalanmasının ön görüldüğü kaydedildi.

Recep YAZGANRecep YAZGAN