Güncel
Giriş Tarihi : 23-10-2018 14:01   Güncelleme : 23-10-2018 14:01

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cumhur ittifakı devam edecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti toplantısında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cumhur ittifakı devam edecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti toplantısında konuştu. Kaşıkçı cinayetiyle ilgili çarpıcı detayları paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu ana kadar ortaya çıkan deliller, Cemal Kaşıkçı'nın vahşi bir cinayete kurban gittiğini gösteriyor. Şu sorular kafa karıştırmaya devam ediyor: Bu 15 kişi neden İstanbul'da toplandı. Bu kişiler kimden emir alıp oraya geldiler. Başkonsolosluk binası neden hemen değil de günler sonra incelemeye açıldı. Cinayet ortadayken o kadar tutarsız açıklama neden yapıldı. Ceset neden hala ortada yok. Cesedin yerli işbirlikçiye verildiği ifade şayet doğruysa, bu yerli işbirlikçi kimdir? Bu sorular cevaplanmadan meselenin üzeri kapanmaz. Suudi Arabistan Kralı ve üst yönetime çağrımdır, bu 18 tutuklunun yargılanmasının İstanbul'da yapılması teklifimdir" dedi.

Af ve ittifak tartışmalarına ilişkin açıklama yapan Erdoğan, "Madem "biz yolumuza" diyorlar, biz de "herkes kendi yoluna" deriz. MHP yerel seçimlerde kendi adaylarıyla devam edecek biz de kendi adaylarımızla yerel seçimlerde meydanlarda olacağız. Cumhur ittifakının devamından yanayız. Cumhur ittifakına herhangi bir leke gelsin asla istemeyiz çünkü cumhurun ittifakı demek milletimizin aynı değerlere inanan ittifakı demek" dedi.

CUMHUR İTTİFAKI'NA BİR LEKE GELSİN ASLA İSTEMEYİZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, yerel seçimle ilgili "Parti olarak herhangi bir ittifak beklentimiz, ittifak arayışımız, ittifak niyetimiz geldiğimiz bu aşamada artık kalmamıştır" açıklamasının ardından Cumhur İttifakı'nın geleceğine ilişkin soruya yanıtlayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"MHP yerel seçimlerde kendi adaylarıyla devam edecek. Biz de kendi adaylarımızla yerel seçimlerde meydanlarda olacağız. Cumhur İttifakı'nın devamından yanayız. Cumhur İttifakı'na herhangi bir leke gelsin asla istemeyiz. Çünkü cumhurun ittifakı demek, milletimizin aynı değerlere inanan ittifakı demek."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bahçeli ile görüşecek misiniz?" sorusuna ise "Şu anda gündemde yok ama olmaması için de bir sebep yok" karşılığını verdi.

adminadmin