Analiz
Giriş Tarihi : 16-07-2018 10:30   Güncelleme : 16-07-2018 10:30

Darbeler Defteri Kapandı

Başkan Erdoğan’dan FETÖ’nün Türkiye’yi işgale kalkıştığı 15 Temmuz’un yıldönümünde darbeciler ve yeni cunta hayali kuranlara tarihi bir tokat geldi.

Darbeler Defteri Kapandı

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Genelkurmay Başkanlığı, Mili Savunma Bakanlığı’na bağlandı. Bu hamleyle Türkiye’yi defalarca karanlığa sürükleyen askeri darbeler tarihe karıştı.

FETÖ ve patronlarına karşı 15 Temmuz’daki Kurtuluş Savaşı’nı yöneten Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan, darbecilere, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde yuvalanma hevesi kuran yeni cuntalara darbe vurdu. Çıplak elleriyle darbeyi püskürten milletin tarihe altın harflerle yazdırdığı 15 Temmuz zaferinin yıldönümünde 7 Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yayınlandı. Kararnamelerin en dikkat çekeni ise Genelkurmay Başkanlığı ile ilgili oldu. Kararname ile Genelkurmay Başkanlığı, Milli Savunma Bakanı’na bağlandı. Söz konusu düzenleme sonrası ilgili madde, “Genelkurmay Başkanlığı ile Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları Milli Savunma Bakanı’na bağlıdır” olarak düzenlendi.

DARBECİLERE SİVİL TOKAT

Söz konusu kararla TSK, daha da sivilleşti. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanlığı’na ilişkin kararnamesiyle, 1876’da Abdülaziz’i katleden, 1909’da Abdülhamid’i tahttan indiren, 1960’da Adnan Menderes’i asan, 1971 ve 1980’de milletin iradesini katleden, 28 Şubat’ta Necmettin Erbakan’a darbe yapan, 15 Temmuz’da işgale kalkışan vatan hainlerinin tamamından milletin intikamını aldı.

Başkan Erdoğan, kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri’ni millete yabancılaştıran, siyasete bulaştıran zihniyetin de kökünü kazıdı. Türkiye tarihinde dönüm noktası olan 15 Temmuz’da çıkarılan kararname ile darbe zihniyeti tamamen tarih oldu.

YAŞ'TA SİVİL ÇOĞUNLUK

Resmi Gazete’de yayımlanıp yürürlüğe giren bir diğer kararnameye göre, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) üyeleri Cumhurbaşkanı yardımcıları, Adalet Bakanı, Dışişleri Bakanı, İçişleri Bakanı, Hazine ve Maliye Bakanı, Milli Eğitim Bakanı, Milli Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı ile Kuvvet Komutanları’ndan oluştu. Yılda bir kez toplanacak sivil ağırlıklı YAŞ’ta, salt çoğunluğun oyuyla karar alınacak.

Sabri İşbilen/Yorum Haber

adminadmin