Genel
Giriş Tarihi : 01-11-2019 09:42   Güncelleme : 01-11-2019 09:42

Diyarbakır MESK: Okulları Kutsal Mekanlar Haline Getirmeliyiz

MESK İstişare Kurulu Diyarbakır-Kayapınar-Cumhuriyet köyü Ortaokulunu ziyaret etti ve geçenlerde sosyal medyaya konu olan; veli ve çocukları tarafından tekmelenen idarecinin hadisesi üzerinde bir değerlendirmede bulunuldu.

Diyarbakır MESK: Okulları Kutsal Mekanlar Haline Getirmeliyiz

İstişare Heyeti Üyelerinden;

MESK İl Sekreteri Emekli öğretmen İbrahim Evirgen: “Biz şiddetin her türlüsüne karşıyız, özellikle öğretmene yönelik şiddeti kabul edemeyiz, idareci arkadaşımıza yapılan bu saldırıyı kınıyoruz.” dedi.

Yeni Emekli Bir Sen İl başkanı Emekli Müftü Abdulkerim Melikoğlu; “Hayata emek vermiş bir kimse olarak topluma tavsiyem şudur, şu şiddet kavramını aklınızın köşesinden atın. Dinimizde de modern dünyada da bu tür saldırgan davranışların yeri yoktur. Bir sıkıntı olsa dahi edep ve adap ölçüsü içinde hal etme yoluna gidilmelidir”. Dedi.

MESK il Başkanı Eğitimci Yazar Eyüphan Kaya; “Milli Eğitimde çeşitli sorunlar olmasına rağmen eğitim ortamındaki şiddetle mücadele konusunda hassas olmalıyız, okulu güvenli ve güvenilir bir kurum haline getirmeliyiz.

İlin nüfusu oranında Emniyet okullara polis tahsis etmelidir. Özellikle eğitim kurumlarına ve öğretmenlere yönelik yapılan saldırıları ister jandarma, ister emniyet savcılığa sevk etmeden kafa kol ilişkileri ile olayı kapatma yoluna gitmemelidir.

MEB disiplin yönetmeliğini bir kez daha gözden geçirmeli, şiddetten yana olan öğrencileri okul ortamından uzaklaştırmalıdır. Bazen 3-5 öğrenci bir okulun eğitim öğretim düzenini bozar. Zorunlu eğitim diyerek hem kendine hem arkadaşlarına zarar veren, çok az sayıdaki çocukları okula zorla getirmekten vazgeçilmelidir.

Ayrıca okullarda değerler eğitimi verilerek okulları akademik başarıdan çok yetiştirdiği insan tipi ile ön plana çıkarmalıyız, birçok 0kulumuzdan çok az sayıda öğrenci akademik eğitime devam edebilir, ama hepsi toplumun bir ferdi olarak hayatına devam etmektedir. Fen ve matematik yararlı insan tipi yetiştiremez, edep, adap ve ibadet ise her insana lazımdır.

Eğer okullarımızı insan yetiştirmeye yönelik; kitap okumaya, selam ve duaya, saygı sevgiye alıştırırsak, birer kutsal mekanlar haline getirmiş oluruz” dedi.

 

 

adminadmin