Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 15-04-2020 12:58   Güncelleme : 15-04-2020 12:58

Doğu Türkistan'daki Çin Zulmünü Bertaraf Edebiliriz… (3)

Çin'in Devlet gücüyle olan zulümlerini arttırmasını engelleyip, yapılan zulümlerin yavaşlamasını sağlayabiliriz. Hatta ümidimizi kaybetmezsek, zulümleri sona erdirebiliriz. Her zorluğun yanında bir kolaylık vardır. İşte bu kolaylıklardan en birincisi, sesimizi sıklıkla duyurabilmek…

Doğu Türkistan'daki Çin Zulmünü Bertaraf Edebiliriz… (3)

Suskunluğumuzdan dolayı zalimlerin cesaretlenmesine, imkan tanımamalıyız.

 

İslam ülkelerinin liderleri, Doğu Türkistan özelinde bir araya gelebilme alışkanlığı kazanabilmesi için tüm imkanlarımızı seferber etmeliyiz. İslam ülkelerinin meclislerinde, Çin seddini aşan bu zulme tepki için ortak bildiriler yayınlanması yoluna gidilmelidir.

 

İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi bazı ABD'ye bağlı ülkeler, kendi halklarının  Doğu Kudüs konusundaki görüşlerini bildiğinden, İİT'deki toplantıda Filistin'in başkenti olarak Doğu Kudus'ü kabul eden bir ittifaka mecburen girmişlerdi. İİT'deki diğer ülkeler ise severek bu ittifaka girmişlerdi. Böylece çok önemli bir Doğu Kudüs kararı çıkarmışlardı.

 

İslam ülkelerindeki devlet başkanlarının yine bu şekilde harekete geçmesi için bu ülkelerde Doğu Türkistan'ın özgürlüğü için imza kampanyası başlatmalıyız. Ta ki, halklarının ne istediğini yakinen görebilsinler… Böylece  İTT'deki ülkelerin devlet başkanları, Doğu Kudüs'te olduğu gibi harekete geçebilsin.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN