Samsun Haber
Giriş Tarihi : 05-03-2019 12:50   Güncelleme : 05-03-2019 12:50

Dosthane Kitap Kahve Açılıyor

Dost Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği’nin (DOSTDER) Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yürüttüğü proje çerçevesinde Dosthane Kitap Kahve kapılarını okurlara ve kitap dostlarına açıyor.

Dosthane Kitap Kahve Açılıyor

Dosthane Kitap Kahve, Samsun kamuoyunun yakından tanıdığı ve teveccüh gösterdiği Dursun Ali Tökel (Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi), Fikret Uslucan (Giresun Üniversitesi) ve Şaban Sağlık’ın (Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi) katılımlarıyla gerçekleşecek olan Dosthane Konuşmaları 1/ "Okumak Kendini Bilmektir" başlıklı oturumla açılıyor.

Tüm halkımız davetlidir.

Dosthane Kitap Kahve Hakkında

Dosthane Kitap Kahve, kitapseverlerin ücretsiz kitap okuyup çay içebileceği, kitap okuma gruplarına katılarak kitap müzakere edebileceği, sinema okumaları ve müzakerelerine katılabileceği, kendi okuma ve müzakere gruplarını kurup sürdürebileceği, akademisyen ve yazarlarla buluşup, söyleşi ve sohbet yapabileceği yeni nesil bir kütüphanedir.

Dosthane Kitap Kahve’de düzenlenecek programlar

Dosthane Konuşmaları (Edebiyat ve sosyal bilimler merkezli söyleşiler),

Kitap Müzakereleri (Farklı okuma gruplarıyla, birlikte seçilerek okunan kitaplar üzerine düzenli olarak gerçekleştirilecek kitap değerlendirmeleri),

Sinema Okumaları (Tüm katılımcıların seçilen bir filmi izleyerek birlikte yapacağı sinema değerlendirmeleri),

Müzik Dinletileri,

Okur Buluşmaları (Yazarların katılımıyla gerçekleşecek söyleşiler)

KATILIMCILAR HAKKINDA

Dursun Ali Tökel Kimdir?

1962 Yılında Samsun'da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Amasya ve Samsun şehirlerinde farklı yerlerde tamamladı. 1983 yılında Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümüne kaydoldu ve adı geçen bölümü 1987 yılında tamamladı. 1987-1991 yılları arasında Bolu-Mengen; Tokat-Çamlıbel; Samsun-Alaçam şehirlerinde anadolu lisesi, ortaokul, lise öğretmenliği yaptı.

1992 yılında Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümüne Araştırma Görevlisi olarak girdi ve bu bölümde 1994 yılında Futûhî Dîvânı: Metin-İnceleme-Sözlük adlı eserle Yüksek lisansını; 1998 yılında da Divan Şiirinde Mitolojik Unsurlar: Şahıslar Mitolojisi adıyla doktorasını bitirdi. 1999 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Eski Türk Edebiyatı Anabilim Dalına Yardımcı Doçent olarak atandı.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesinden 2015 yılında emekli oldu. Temmuz 2015 tarihinde İstanbul Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde öğretim üyesi olarak göreve başladı. Halen aynı fakültede çalışıyor.

Fikret Uslucan Kimdir?

1965 yılında Ünye'de doğdu. 1989 yılında Ege Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. 1995 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde yüksek lisansını, 2003’te aynı üniversitede doktorasını tamamladı.

Halen Giresun Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde görev yapmaktadır. 

Pek çok makalesi ve ortak kitap çalışmaları bulunan Fikret Uslucan'ın, “Şahmaran Hikayesi” ismiyle yayınlanmış bir eseri de bulunmaktadır.

Şaban Sağlık Kimdir?

1962 yılında Ordu’nun Korgan ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Korgan’da tamamladı. 1981 yılında girdiği Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü 1985’te bitirdi. 1986- 1992 yılları arasında Bayburt ve Samsun’da öğretmenlik yaptı. 1992’de mezun olduğu bölüme araştırma görevlisi olarak atandı. Aynı yıl, yüksek lisans eğitimini tamamladı. 1998’de de doktorasını bitirdi. Aynı yıl Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümüne öğretim üyesi olarak atanan ve 2004 yılında doçent olan Şaban Sağlık, 2010 yılında profesör oldu. 2018 Ağustos ayında Ondokuz Mayıs Üniversitesindeki görevinden emekli olan Şaban Sağlık, halen İstanbul Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesinde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Pek çok ortak kitabın yazarlarından biri olan Şaban Sağlık’ın “Cahit Sıtkı Tarancı’nın Hikâyeleri Üzerine Bir İnceleme” (Hece Yay. 2003), Ali Fuad (Bilgen), Mustafa Kemal Paşa ve Köse Hoca (1920) / İnceleme – (Metin/ Samsun 2010); Popüler Roman-Estetik Roman (Akçağ Yay. Ank. 2010), Bir Popüler Romancı / Bir Estetik Romancı (Akçağ Yay. Ank. 2010) ve Hikaye – Anlatı Yorum (Hece Yay. Ank. 204) adlı yayımlanan beş kitabı daha vardır. Ulusal ve uluslar arası çok sayıda sempozyum ve kongrelerde de bildiri sunan Şaban Sağlık’ın Türk Edebiyatı, Türk Yurdu, Hece, Hece-Öykü, Yom-Sanat, Kafdağı, İlmî Araştırmalar, Ahilik Araştırmaları Dergisi, Dergâh, Kitap-Haber, Bilim ve Aklın Aydınlığında Eğitim, Temrin, Türk Dili, Granada, Mahalle Mektebi, Bizim Külliye gibi dergilerde çok sayıda makalesi yayımlanmıştır. Şaban Sağlık, hem Milli Eğitim Bakanlığında hem de Kültür Bakanlığında birçok projede görev de üstlenmiştir.

adminadmin