Genel
Giriş Tarihi : 22-02-2018 14:00   Güncelleme : 22-02-2018 14:00

Esed rejimi Doğu Guta’da Yetimhaneye Saldırdı

Doğu Guta'da İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveyt Beytü’z-Zekât Kurumu tarafından bakımı üstlenilen yetimhaneye Esed rejimi tarafından hava saldırısı düzenlendi. Saldırıda bir öğretmenimiz yaralandı, bir kız çocuğu da hayatını kaybetti.

Esed rejimi Doğu Guta’da Yetimhaneye Saldırdı

Suriye'nin başkenti Şam'da kuşatma altında tutulan Doğu Guta bölgesinde, İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveyt merkezli Beytü’z-Zekât Kurumu tarafından 13 ay önce kurulan yetimhaneye Esed rejimi tarafından hava saldırısı düzenlendi. Düzenlenen hava saldırısı sonucu yetimhane tamamen kullanılamaz hale gelirken bombalamada bir kız çocuğu da hayatını kaybetti.

Esed rejimi 3 ay önce de saldırmıştı

İHH Suriye Çalışmaları Koordinatörü Erhan Yemelek, konuyla alakalı yaptığı açıklamada, Umut Ağacı Yetimhanesi’nin Esed rejimine ait savaş uçakları tarafından bombalandığını belirtti.

Yetimhanenin 3 ay önce de hedef alındığını söyleyen Yemelek, “Bombanın yetimhanenin bahçesine düşmesi ve uçakların saldırmadan önce yetimlerimizin sığınaklara alınması sonucu önceki saldırıda herhangi bir can kaybı yaşanmamıştı. Oluşan maddi hasarı kısa sürede gidererek yetimhaneyi yeniden kullanılabilir hale getirmiştik” dedi.

Bir kız çocuğu şehit oldu

Yemelek, yapılan son hava saldırısı sonucu yetimhanenin tamamen kullanılamaz hale geldiğini belirterek, “Bu yetimhanede 50 yetim çocuğumuz kalıyordu. Rejim güçlerinin tekrardan Doğu Guta’yı hedef gözetmeksizin bombardımana tutması nedeniyle yetimlerimizi kısmen daha güvenli bir bölgeye naklettik. Nakil işleminden kısa bir süre sonra yetimhanemize bir hava saldırısı daha gerçekleşti ve yetimhanemiz tamamen kullanılamaz hale geldi. Maalesef ki saldırı esnasında yetimhanedeki öğretmenlerimizden bir tanesi yaralandı. Yaralı öğretmenimizin 4 yaşındaki kızı da ne yazık ki hayatını kaybetti” diye konuştu.

Doğu Guta bombalanıyor

Esed rejimi, Doğu Guta'ya son üç gündür başta varil bombası olmak üzere her türlü silahı kullanarak kara ve hava saldırıları düzenliyor. Terörizmle mücadele adı altında yapılan saldırılar; kimyasal silah, varil, vakum, misket ve sığınak delici bombalar kullanılarak gerçekleştiriliyor.

Rejiminin ablukada tuttuğu bölgede son 3 günde ölen sivillerin sayısı 250'yi geçti. Doğu Guta’daki son 3 aylık saldırılarda 185’i çocuk, 109’u kadın olmak üzere toplamda 700’ün üzerinde sivil hayatını kaybetmişti.

400 bin sivil abluka altında

Doğu Guta'da yaklaşık 400 bin sivil insan yaşıyor.

Doğu Guta, Astana görüşmeleri kapsamında gerginliği azaltma bölgesi ilan edilmişti. Fakat Esed rejimi, geçen yıldan itibaren bölgeye yönelik ablukasını yoğunlaştırdı ve son aylarda çok sayıda saldırı düzenledi. Çoğunluğu çocukların oluşturduğu bölgede insanlar hem açlıkla hem de hastalıklarla mücadele ediyor.

adminadmin