Samsun Haber
Giriş Tarihi : 13-03-2018 11:33   Güncelleme : 13-03-2018 11:33

Fiyat artışı durmazsa inşaat sektörü krize sürüklenecek!

Samsun’da faaliyet yürüten Sebo Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Gülçiçek İnşaat Sektörüyle İlgili Önemli açıklamalarda bulundu.

Fiyat artışı durmazsa inşaat sektörü krize sürüklenecek!

2017 yılı başından bu yana yavaş yavaş artmaya başlayan, başta demir fiyatları olmak üzere; inşaat sektöründe kullanılan birçok önemli malzemeye son 1 yılda % 70 civarında zam gelmesi, satışlar açısından da durağan olan inşaat sektörünü adeta bitirme noktasına getirdiğini belirten Gülçiçek, “Buna birde arsa fiyatlarının aşırı değerlenmesi eklenince inşaat sektörü krizin eşiğine geldi” dedi.

Sebo Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı  Sebahattin Gülçiçek şöyle devam etti;

Konutta alarm zilleri çalıyor. Faizler 1,30 civarına yükseldi, Kg fiyatı 3000 TL’ye doğru yaklaşan demir çelik ürünlerindeki fahiş fiyat artışları, artık sektörün canına tak etti bir an önce demir çelik fiyat artışları durdurulmalı ve fiyatlar olması gereken yere çekilmelidir.

Teşvikler bitti, gayrimenkul sektöründe işler karıştı. Yavaşlayan talebi canlandırmak için kampanyalara sarılan inşaatçılar beklediğini de alamıyorlar. İnşaat sektörünün bankalara olan borcu her geçen gün artıyor borç ve batık artıyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin verilerine göre son 5 yılda kurulan her 4 inşaat şirketinden biri kapandı.

Konut sektörünün içine girdiği darboğaz satıcılar kadar alıcıları, taşeron firmalar ve malzeme tedarikçilerini de olumsuz etkiliyor

Ekonomimizin lokomotifi olan ve her zaman Türkiye ekonomisinin şahlanışının baş aktörü olan inşaat sektörünün bu şekilde olması ülke büyümesini olumsuz yünde etkilediği açıkça ortadadır.  

Kabul etsek de etmesek de makro ekonomimizdeki durgunluğu tekrar hareketlendirecek, önünü açacak lokomotif sektör, inşaat sektörüdür. Onun için inşaat sektörünün problemleri çözülmeli ve sektörün önü açılarak, tekrar ekonomimizin şahlanışa geçilmesi için gerekli şartlar sağlanmalıdır.

İnşaat sektörünün de problemlerini çözülmesi, sektörün önünün açılması; zaten ona bağlı 250 alt sektörü de hareketlendirecek ve diğer yan sektörlere de olumlu yansıyacaktır.

adminadmin