Genel
Giriş Tarihi : 20-11-2017 11:46   Güncelleme : 20-11-2017 11:46

Gazi Rektörü İbrahim Uslan'a Cemaat Soruları

“Gazi Üniversitesi Rektör yardımcısı, YÖK gözlemcisi Prof. Dr. Suna Ağıldere ve 8 yönetici istifa etti” Başlıklı haberimizin ardından Üniversitesi Rektörü’ne cevaplaması için birkaç soru gönderildi.

Gazi Rektörü İbrahim Uslan'a Cemaat Soruları

Önemli olan cemaatle mücadelede nicel skordur diyen Uslan' a Üniversite hocaları 3 soru yöneltmiş: Kendilerine nezaketen de olsa, kurumda cemaatle bağı olan bildiğiniz kişiler var mı diye hiç soru sormadığını, bir bilgi ve yardım talebinde de bulunmadığını ifade eden Hocalar Rektöre tepkili.

Gazili itirafçılar ile büyük resmin daha da büyüyeceği ve Büyükberber dönemin rektör yardımcılarının tamamına uzanacağını gösteriyor.

1. YÖK Başkanı Saraç'ın Rektörlere talimatı gereği; Tarafınızdan kaç cemaat zanlısı ile ilgili savcılıklara suç duyurusunda bulunuldu?

2.Kaç adet personele "gri personel" kategorisinde işlem yapılarak idarecilik görevlerinden el çektirildi?

3.FEÖ ve iltisakçılık kapsamında bazı akademik personel soruşturma evraklarında bilerek, alenen usul (şekil) yanlışları yapıldığı ve idare mahkemelerine dosyaların bu şekilde gönderildiği ve esastan kapsamlı sorulara yer verilmediği iddiası doğru mudur?

Doğru ise bu idari işlemleri düzeltmek amaçlı hukuk müşavirliğinin bir çalışması var mı?

Gazi üniversiteli cemaatin bizzat mağdur ettiği öğretim elemanları halen daha yeni rektörün eski dönemiyle ilgili bir çalışma başlatmadığı gibi davacıların kazanıldığı tüm davaları temyize götürerek sahiplendiği ve mağduriyetlerinin devam ettiklerini söylediler.

Sırtını büyük oranda Bylock üzerinden götürülen soruşturmalara dayayan Rektörlerle ilgili olarak;

Erdoğan ve Saraç yakın zamanda Cemaatle mücadelede yıllık performans başarı notu düşük olan rektörlerin değiştirileceği ve üniversite içinde bir memnuniyet anketi yapılacağını söylemişti.

adminadmin