Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 18-07-2017 09:17   Güncelleme : 18-07-2017 09:17

Gökyüzündeki Umman

Sanırsın koca umman denizi almışta, ta göğe çıkarmışsın. Gücün sahibi ve yaratıcısı bunu yapabilmenin ötesinde güçlü ve kudret sahibi.

Gökyüzündeki Umman

Sanırsın koca umman denizi almışta, ta göğe çıkarmışsın. Gücün sahibi ve yaratıcısı bunu yapabilmenin ötesinde güçlü ve kudret sahibi.

Beyaz bulutlardan oluşmuş pamuk tarlasını, denizle birleştirirsin ya hani mavi ve beyaz iç içe geçer ve gözü hayran bırakır kendine. Çizgileri, renkleri, renklerin tonu özel seçilmiştir büyük üstad tarafından.

Akla, hayale sığmayacak bir sanat bu. Baktıkça ardındaki gücü gösteren, iman ettiren güzellik... GÜZELLİK... MUHTEŞEM duruş az kalır tarifinde. Ey bu kadar gözü, gönlü fetheden güzellik, sen bu kadar mükemmel ve güzelsen, senin sahibin ve Yaratıcın kim bilir ne kadar güzel. O güzel haliyle, kim bilir, insandan ne güzel şeyler ister.

Gökyüzüne umman çizmiş sanatçısı, ummanın içinde balıklarda var, kanatlı balıklar, yüzercesine arşa doğru kanat çırpıyor, balık kanat çırpar mı demeyin? Yönetmen yüzer gibi süzülen kuşlar halk ettiyse, kanat çırpan balık da gösterir gönül gözüne.

O senin nasıl bir güzelliğin var ki akıl durdurursun, dışarıdan bakınca beni korkutur muazzam büyüklüğün, içine girince yumuşacık olursun, hissettirmezsin bile varlığını. O kadar kendim olmaya meyilli kılarsın, İçinden geçerken kuş gibisin, dışından bakınca büyüklüğün ürkütücü, BEYAZ PAMUK TARLASI. GÖKYÜZÜNE EKİLMİŞ PAMUK TARLASI. Toprağı, kökü olmadan, ayakta durdurulan pamuk tarlası. Beyazındaki boyasına adını vermiş tarla. BEYAZI, İNSAN BULUTTAN ÖĞRENİR. Bulut beyazıyla karayı aka çevirir.

 KOCA BİR UMMAN İÇİNDE, GÖKYÜZÜNDE, BEYAZ PAMUK TARLASI, UCU BUCAĞI BELİRSİZ YAYILIR GİDER.

Beyaz ve mavinin izdivacıdır bu umman. Kavuşmalarındaki ahengi çize göze. Göz bu ikiliye hayran kalır.

UMMANIN İÇİNDE BEYAZ ÖYLE GÜZEL OTURTULMUŞTUR Kİ, UZAKTAN GÖRSEN, KAR VE BUZ KİTLELERİ SANIRSIN.

Göl kenarında birikmiş, aylardır bekleyen kutuptaki kar kitlesi yumağı.

Gökyüzüne umman resmi çizeni, yükleyeni düşünürsün. Sanatını, fırçasız fırçasını, tasarımsız görsel mucizesini, gördüğüm buysa görmediğim neleri var kim bilir dersin.

BÜYÜK SANATÇIYI GÖREN GÖZ, İNANMAK, İMAN ETMEK İSTER. İNSAN ÜSTÜDÜR MADEM BU SANAT, SANATKARINA İTAAT EN BÜYÜK İSABET OLUR. Hoş görmeyen, bilemez, bilmeyen, hayran olamaz, hayran olmadıkça da sahibini aramaz insan güzelin .......

Özgürlüktür gökyüzündeki umman, kendinden öteye gitmektir fersah fersah, her şeye başka bakabilmek, ayrı görmektir. GÖSTERENE, BİLDİRENE, ÇİZENE, SAHİBİNE ŞÜKÜR...

Tuba IŞIK

adminadmin