Samsun Haber
Giriş Tarihi : 10-08-2019 12:19   Güncelleme : 10-08-2019 12:19

Haberlerimiz Ve Köşe Yazılarımız Samsun Basınında Geniş Yer Buldu!

Samsun Bağımsız Milletvekili Erhan Usta, Diriliş Postası yazarı ve Akasyamhaber yayın yönetmeni Recep Yazgan’ın gündeme getirdiği, Samsun Gıda OSB'deki arazi tahsisi usulsüzlüklerini soru önergesi yapması Samsun basınında geniş yer aldı.

Haberlerimiz Ve Köşe Yazılarımız Samsun Basınında Geniş Yer Buldu!

Usta, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın cevaplaması istemiyle, Recep Yazgan’ın ulusal Gazete Diriliş Postası’nda yazdığı köşe yazıları ve Akasyamhaber’deki haberleriyle gündeme getirdiği, Samsun Gıda OSB'nin etkin şekilde kullanılmadığı, uzun süredir üretime geçmeyen, yatırım ve istihdam sözlerini tutmayan şirketlerin kollandığı, herhangi bir duyuru yapılmaksızın şeffaf olmayan şekilde arsa tahsisi yapıldığı şeklindeki iddiaları soru önergesi yaptı.

Samsun yerel basını Usta’nın soru önergesini manşetlerine taşıdı:

İşte o soru soru önergesi;

CİDDİ İDDİALAR VAR

Son aylarda, seçim bölgem olan Samsun’da, özellikle yerel basında Samsun Gıda Organize Sanayi Bölgesinin etkin bir şekilde kullanılmadığı, uzun süredir üretime geçemeyen firmaların kollandığı, tahsis edilen arsaların üretim faaliyeti için değil depolama alanı olarak kullanıldığı hatta kiralanarak haksız kazanç sağlandığı haberleri yer almaktadır.

YÖNETİM VE TAHSİSLER ŞEFFAF DEĞİL

Gıda OSB Yönetim Kurulunun bir internet sitesinin olmadığı görülürken ve 1.etapla alakalı bu kadar sıkıntı varken, herhangi bir ilana çıkmaya lüzum görmeden altyapısı dahi olmayan 2.etap tahsislerinin yapılmaya başlandığı yine basından takip edilmektedir. Şeffaf olmayan yönetim tarzı, Gıda OSB’nin amacına uygun kullanılmadığı iddiaları kamu vicdanını huzursuz etmektedir.

HANGİ ŞİRKET NE SÖZ VERMİŞTİ?

 Samsun Gıda OSB’nin alt yapısı tamamlanan 1. etabında kaç parsel vardır ve bu parseller ilk kez hangi şirketlere hangi yatırım ve istihdam taahhütlerine istinaden tahsis edilmiştir? Bu güne kadar tahsisi iptal edilen şirket var mıdır? Varsa iptal sebebi nedir?

SÖZLER TUTULDU MU?

Samsun Gıda OSB 1.etapta şuan üretim yapan kaç şirket vardır? Bu şirketler taahhüt ettiklerini miktarda yatırım yapmış ve istihdam sağlamış mıdır? Samsun Gıda OSB 1.etapta şuan üretime geçememiş kaç şirket vardır? Varsa bunlara OSB Uygulama Yönetmeliğince tanınan süre dolmuş mudur? Dolmuşsa tahsis iptalleri ne zaman yapılacaktır? Basında yer aldığı şekliyle depo olarak kiralanan veya kullanılan yerler söz konusu mudur?

YÖNETMELİĞE UYMAYAN YÖNETİME NE YAPILACAK?

Alt yapısı olmadığı halde, herhangi bir duyuru yapılmadan, 2. Etap tahsislerinin yapıldığı iddiaları doğru mudur? OSB Uygulama Yönetmeliğinin 55. maddesi “Tahsisi veya satışı yapılmamış parseller OSB’nin internet sitesinde sürekli ve güncel olarak yayımlanır, yayımlamayan OSB yönetim kurulu görevini yerine getirmemiş sayılır.” hükmünü içermektedir. Bu hüküm gereğini yerine getirmeyen Yönetim Kuruluna herhangi bir işlem yapmayı düşünüyor musunuz?

 

adminadmin