Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 22-04-2020 12:48   Güncelleme : 22-04-2020 12:48

Her Günü Hayır, Her Günü Fırsat

Her Günü Hayır, Her Günü Fırsat

Sahuru fırsat, İftarı fırsat,

Bir Kadir gecesi var ki arayanların kadri, kıymeti artsın,

Hele Oruç insanın ruhunu resetliyor.

Doğrusu yaşam boyunca tövbe istiğfar edip kendimize gelmek için bin bir fırsat elimize geçiyor, ama bu fırsatların başında da Ramazan ayı geliyor.

Ne mutlu bu fırsatları değerlendirebilenlere. Resul-i Ekrem (SAV), Ramazan ayı üzerinden geçtiği halde günahlarının mağfiretini hak etmeyenlere yazıklar olsun, buyuruyor.

Yüce Allah’ın her Ramazan günü “Yok mu tövbe eden tövbesini kabul edeyim,  yok mu mağfiret dileyen günahlarını affedeyim, yok mu dua eden duasını kabul edeyim”  şeklinde kullarına manen seslenip rahmet kapılarını ardına kadar açtığı bu ayda bu nimetin farkında olanlara ne mutlu, bu çağrıyı kulak ardı edenlere de veyl olsun.

Mazereti  olmaksızın oruç tutmayan insanlara şaşmamak elde değil. Ehli iman değilse ona söyleyecek bir lafımız yok, ehli iman ise hastaysa, yaşlıysa, yollardaysa hatta güneşin sıcağında çalışması zorluysa bile oruç tutmamasına, sonraki günlere ertelemsine fıkhın ölçülerine göre ruhsat vardır. Ayrıca bayanlar için adette olmanın yanı sıra hamile bir kadının ya da süt veren annenin de orucunu sonra kaza etmek üzere tehir etme hakkı  vardır.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN