Samsun Haber
Giriş Tarihi : 10-07-2017 08:33   Güncelleme : 10-07-2017 08:33

İlkadım'da Mübadiller Pilav Gününde Buluştu

​İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, İlyasköy Mübadele Derneği tarafından düzenlenen 3. Etli Kazan Pilavı Günü’nde yaptığı konuşmada hemşerilik, aidiyet duygusunun önemine vurgu yaptı.

İlkadım'da Mübadiller Pilav Gününde Buluştu

İlyasköy Mübadele Derneği bahçesinde bu yıl 3’üncüsü gerçekleştirilen Etli Kazan Pilavı Günü’ne İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Eski Gazi Belediye Başkanı Nihat Batur, İlyasköy Mübadele Derneği Başkanı Mümin Erçin, İlyasköy Mahalle Muhtarı İsmail Üstün, Köy ve Hemşeri Derneklerinin temsilcileri ve çok sayıda mübadil katıldı. Pilav gününde vatandaşlarla tek tek tokalaşan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, İlkadım ilçesi sınırlarında birçok mahallede mübadil yaşadığına dikkat çekerek, kendi kültürlerini, örf, adet ve geleneklerini yaşatan mübadil derneklerine başarılı ve aktif çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

“KÜLTÜRÜMÜZE SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Mübadiller tarafından geleneklere uygun olarak yapılan etli kazan pilavını katılımcılara kendi dağıtan Başkan Tok; “Ata mirası olan gelenek, görenek, örf, adet ve kültürlerinin gelecek kuşaklara aktarılması hususunda mübadil dernekleri çok aktif çalışarak başarılı işlere imza atıyorlar. Belediye olarak hemşeri dernekleri ile sıkı bir temas içerisindeyiz. Kültür, örf, adet ve geleneklerinin yaşatılması için faaliyetlerini sürdüren hemşeri derneklerinin Samsunluluk bilincine sahip olmaları için elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz. Hemşerilik, aidiyet duygusunu anlatır. Kaynaşmaya vesile olan bu birliktelikler geçmişle gelecek arasında bağın kurulmasına vesile olur. Hemşeri dernekleri vasıtasıyla yeni nesil, birbirini tanıyor, kaynaşıyor. Yardımlaşma ve dayanışma için bu kuruluşlar önemli bir fonksiyon üstleniyor" diye konuştu.

adminadmin