Samsun Haber
Giriş Tarihi : 24-09-2017 12:37   Güncelleme : 24-09-2017 12:37

İstanbul'da Canik'in Projelerine Tam Not

​İstanbul Yenikapı'da Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON) tarafından düzenlenen Samsun Tanıtım ve Turizm Günlerinde yer alan Canik Belediyesi'nin standı yoğun ilgi gördü. Standı ziyaret eden Samsunlular, projelere tam not verdi. Başkan Genç, "Şehir olarak güçlü olmak için mutlaka üreten olmalıyız" dedi.

İstanbul'da Canik'in Projelerine Tam Not

Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu tarafından İstanbul Yenikapı'da düzenlenen ve Samsun yöresine özgü ürünlerin görücüye çıktığı Samsun Tanıtım ve Turizm Günleri'nde Canik Belediyesi de yerini aldı. Canik Belediye Başkanı Osman Genç'in de katıldığı Samsun Tanıtım ve Turizm Günleri'nin ilk gününde Canik Belediyesi'nin standı yoğun ilgi gördü. Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı ve Samsun Valisi Orhan Kaymak'ın da ziyaret ettiği standı gezen Samsunlular, belediyenin kültürel, sosyal, spor ve dönüşüm projelerine tam not verdi.

'ENERJİMİZİ BİRLEŞTİRMELİYİZ'

Tanıtım günlerinde İstanbul'da yaşayan Samsunlularla buluşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, gurbetteki hemşehrileriyle bol bol sohbet ederken, Samsunlular, hayata geçirdiği projelerden dolayı Başkan Genç'i tebrik etti. Tanıtım günlerinin gurbetteki hemşehrilerin buluşması açısından önemine işaret eden Başkan Genç, "Burada İstanbul'da yaşayan Samsunlu hemşehrilerimizle buluşmak bizleri mutlu etti. Türkiye'nin ya da dünyanın neresinde olursak olalım, Samsunlular olarak birlik ve beraberliğimizi artırmalı, enerjimizi birleştirmeliyiz" dedi.

'BİLGİ ÜRETENLER ÖNDE'

Yeni bin yılda üretimin önemine vurgu yapan Başkan Genç, "Gerek ülke olarak gerekse şehir olarak bu çağda mutlaka üreten olmalıyız. Aktör olmak için mutlaka tüketen değil, üreten olmalıyız. Bu devirde en önde olanlar bilgiyi üretenlerdir. Global Market'in 2017 araştırmasına göre en güçlü firmalar ve bu firmaların ait olduğu ülkelere baktığımızda en çok kazanan firma ve ülkelerin bilişimden kazandığını görürüz. Dünyada en çok kazanan firmalar sıralamasında bilişim firmaları başı çekiyor. Amerika firmaları ilk sıraları alıyor. Daha sonra Çin, İsviçre ve Kore firmaları dikkat çekiyor" diye konuştu.

'AR-GE'YE ÖNEM VERMELİYİZ'

"Güçlü olmamız için bilgi üretmeliyiz" diyen Başkan Genç, "3. bin yılda güçlü olmanın yolu ekonomiden geçmektedir. Ekonominin can damarı ise paradır. Bu devirde öyle domates, biber satarak güçlü olamazsınız. Sizin 100 ton domatesten kazandığınız parayı, elin adamı sadece bir tane telefondan, ya da basit bir yazılımdan kazanıyor. Yani domates, biber satarak dünyayla yarışamayız. Dolayısıyla Ar-Ge'ye daha çok önem vermeliyiz. Daha çok bilgi üretmeliyiz. 4. sanayi devrimini yaşarken, mutlaka bilişim sektöründe söz sahibi olmalıyız. Biz belediye olarak Proje Geliştirme Birimi oluşturarak bu konuda önemli bir adım attık" ifadelerini kullandı.

'SAMSUN'UN MARKASI OLMALI'

Globalleşen dünyada artık içe dönük hizmet vermenin mümkün olmadığını dile getiren Başkan Genç, şunları söyledi: "Dünyada ülkeler kadar şehirler de bir yarış içerisinde. Bu nedenle gerek şehir olarak gerekse şehirdeki hizmet sektörleri olarak yönümüzü dünyaya çevirmeli ve uluslararası pazarlara ve yatırımlara yönelik çalışmalar yapmalıyız. Sadece Samsun'a yönelik üretim değil, dünyaya ihracat yapılan, Samsun'un bir markası olmalı. İşte o zaman hem işadamlarımız, hem halkımız hem de şehrimiz kazanır. Ben Canik Belediye Başkanı olarak bu konuda yatırım yapacak işadamlarımıza her türlü desteği vermeye hazırım."

Samsun'a özgü ürünlerin görücüye çıktığı İstanbul Yenikapı'daki Tanıtım ve Turizm Günleri 24 Eylül'de sona erecek.

adminadmin