Dünya
Giriş Tarihi : 16-08-2014 11:11   Güncelleme : 16-08-2014 11:11

İSTEMİYORUZ!

Gazze’de bebekleri katleden katiller, topraklarımızda elini kolunu sallayarak gezmesin…Siyonist katile geçit verme… Bir dilekçe de sen gönder… Türkiye’de Israil askeri İstemiyoruz

İSTEMİYORUZ!

İsrail, Gazze’de, Hamas karşısında çaresiz kalınca dünyadaki Siyonistleri silah altına çağırmıştı. Türkiye’den de bu çağrıya karşılık veren birçok Siyonist, İsrail ordusuna katıldı. Sosyal medyada örgütlenen ve kendilerini ‘Türkiyeli vicdan sahipleri’ olarak tanımlayan bir grup aktivist, ‘İsrail askeri istemiyoruz’ hashtagi ile Gazze’de bebekleri öldüren katil Siyonistlerin Türkiye’ye tekrar girmelerinin yasaklanmasını, gelenler olursa bile bunların savaş suçlusu sayılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne verilmek üzere dilekçe hazırladılar. Toplanan binlerce dilekçe Fatih Postanesi’nden TBMM’ye postalandı.

Katilleri Durdurmaksizin Elinizde

Sosyal medya üzerinden birçok kişinin destek verdiği kampanya hızla yayılırken, kampanya adına kurulan siteden yapılan açıklamada kampanyanın amaçları şöyle ifade ediliyor: “İsrail işgalini reddeden ve işgale karşı duran herkesi, çağrımıza kulak vermeye ve İsrail’in işgaline en ulaşılabilir noktadan başlayarak tepki vermeye davet ediyoruz. Çünkü İsrail ordusu adına katliam yapan çifte uyruklu katilleri durdurmak sizin elinizde... Sadece bir dilekçe göndererek, savaştan sonra aranıza dönecek olan katillerin özgürce hayatına devam edememesini sağlayabilirsiniz! Sadece bir dilekçe göndererek, katillerin sizinle aynı hakları kullanmasını engelleyebilirsiniz! Sadece bir dilekçe göndererek, işgalcilerin yargılanmasına katkıda bulunabilirsiniz! Sadece bir dilekçe göndererek, sizinle aynı uyruğa sahip insanların başka bir devlet adına katliam yapmasına dur diyebilirsiniz!”

Arjantin Vatandaşlıktan Çıkarmıştı

Siyonist İsrail’in Gazze’deki katliamlarına duyarsız kalmayan Arjantin, kendi vatandaşı olan ve Siyonist orduya katılan askerleri vatandaşlıktan çıkarmıştı.

İsrail Gazze’de Hamas karşısında çaresiz kalınca dünyadaki Siyonistleri silah altına çağırmıştı. Türkiye’den de bu çağrıya karşılık veren birçok Siyonist, İsrail ordusuna katıldı. Sosyal medyada örgütlenen ve kendilerini ‘Türkiyeli vicdan sahipleri’ olarak tanımlayan bir grup aktivist Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne verilmek üzere dilekçe hazırladılar. Toplanan binlerce dilekçe Fatih Postanesi’nden TBMM’e postalandı.

Dursun Ali Bulut

Yıllardır Filistin’deki Müslüman kardeşlerimizi katleden insanlığın başının belası Siyonist İsrail son olarak Gazze’ye yaptığı kara harekâtında Kassam mücahitleri karşısında çaresiz kalınca asker sıkıntısı çekmiş ve dünyadaki Siyonistleri silahaltına çağırmıştı. Bu çağrı üzerine Türkiye’den de birçok Siyonist İsrail ordusuna katıldı. Sosyal medyada örgütlenen ve kendilerini Türkiyeli vicdan sahipleri olarak tanımlayan bir grup aktivist ‘İsrail askeri istemiyoruz’ hashtagi ile Gazze’de bebekleri öldüren katil Siyonistlerin Türkiye’ye tekrar girmelerinin yasaklanmasını gelenler olursa bile bunların savaş suçlusu sayılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne verilmek üzere dilekçe hazırladılar.  Birçok akademisyen, sanatçı ve gazetecinin video kaydı ile destek verdiği kampanyaya sosyal medyadan da büyük destek var. Düne kadar toplanan binlerce dilekçe ise Fatih Postanesi’nden TBMM’ye postalandı.

Zulme Karşı Durmak Mücadele Etmeyi Gerektirir

Sosyal medya üzerinden birçok kişinin destek verdiği kampanya hızla yayılırken, kampanya adına kurulan siteden yapılan açıklamada kampanyanın amaçları şöyle sıralanıyor: “Filistin’de işgalin son bulmasını, Gazze’deki hukuksuz ambargonun kalkmasını ve katliamların bir an önce durdurulmasını isteyen Türkiyeli vicdan sahipleriyiz.  “Hiçbir şey yapamamaktan yakınan herkes işgali anlatan sadece bir cümle kursaydı bütün dünya Filistin’deki işgale, katliamlara ve zulme karşı durabilirdi” diye düşünüyoruz. Adaleti sağlayabilmek, haksızlıklara son vermek ve zulme karşı durmak; en yakındaki adaletsizliğe, en görünür haksızlığa ve en bariz zulme karşı mücadele etmeyi gerektirir. Bu gerçekten hareketle, Türkiye’den Filistin’e giderek savaşan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına karşı tavır almak mazlumlardan yana olduğunu söyleyenler için en temel görevdir.”

İsrail’de Yapılan Askerlik Hizmetleri Türkiye Cumhuriyeti’nde Sayılmaktadır

Açıklamanın devamında ise, “Birden fazla tabiiyetli yükümlülerden hangilerinin hangi ülkelerde yaptıkları askerlik hizmetinin sayılacağı Bakanlar Kurulunun 05 Temmuz 1993 gün ve 93/4613 sayılı kararı gereğince Milli Savunma Bakanlığı tarafından belirlenmekte olup, İsrail’de yapılan askerlik hizmetleri Türkiye Cumhuriyeti’nde sayılmaktadır. Buna dayanarak hem İsrail hem de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olanlar, İsrail’de askerlik yapıyorlar, savaşa çağrıldıkları zaman gidiyor ve Türkiye’ye döndüklerinde Filistinli çocukları öldürmemiş, Gazze’de pazar yerlerini vurmamış ve Nablus’ta işgali reddeden gençleri gerçek mermilerle hedef almamış sıradan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları gibi hayatlarına kaldıkları yerden devam ediyorlar. Biz, katillerle aynı mahallede oturmayı, aynı sokakları paylaşmayı, aynı okullarda okumayı ve aynı işyerlerinde çalışmayı kabul etmiyoruz. Çünkü Filistinli çocukları “İsrail Ordusu” üniforması giyerek ve ABD silahı kullanarak öldüren katillerle taammüden adam öldüren katiller arasında fark görmüyoruz” deniliyor.

Bu Topraklarda Siyonist İsrail Askeri İstemiyoruz

Protesto kampanyasına birçok akademisyen, gazeteci, sanatçı ve televizyon programcısı video kaydıyla destek verdi. Sanatçı Ömer Karaoğlu yaptığı konuşmada, “ Siyonist katillerin bu ülke toprakları üzerinde ellerini kollarını sallayarak gezmelerini, tatillerini yapmalarını sonra da bebekleri katletmek üzere İsrail’e gitmelerini asla kabul etmiyoruz. Ve bu topraklarda İsrail askeri istemiyoruz” dedi. Tiyatro sanatçısı ve sunucu Bekir Develi ise, “Siyonist katillerin ellerinde masum sabilerin, çocukların kanlarıyla benim memleketimde gezmelerini, şühedanın yattığı topraklara basmalarını, memleketimin suyunu içmemelerini ve memleketimde durmalarını istemiyoruz. Gereği yapılsın” diye konuştu.

 MİLLİ GAZETE

adminadmin