Genel
Giriş Tarihi : 17-08-2018 12:09   Güncelleme : 17-08-2018 12:09

Kemal doğrama!

​Kemal Kılıçdaroğlu, “Değişim” süslü tasfiye operasyonuna başladı. Kılıçdaroğlu yönetimi, kurultay isteyen muhalif 7 ismi kesin ihraç istemiyle disipline sevk etti. İnce kanadı ise yapılan kıyıma tepki gösterdi.

Kemal doğrama!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, FETÖ kasetiyle CHP’nin başına geçtiği günden bu yana en yaptığı işe yeniden soyundu. Genel başkanlık koltuğunda tamı tamına 9 seçim kaybeden, her seçimden sonra istifa etmek yerine muhalif Kemalist kapının önüne koyan, MYK’yı 10 kez yeniden şekillendirerek kendisi dışındaki tüm kurmaylarına “Değişimi” tattıran Kemal Kılıçdaroğlu, aynı oyunu bir kez daha oynuyor. Muhaliflerin olağanüstü kurultay 630 olarak kamuoyuna deklare ettiği delegelerin imzasını inceleyen ve rakamı 569 olarak düzelten Kılıçdaroğlu, herkesin beklediği üzere listedeki muhaliflere karşı operasyona başladı.

7 KİŞİYİ SEVK ETTİ

Kılıçdaroğlu yönetimi, Samsun CHP eski İl Başkanı avukat Tufan Akcagöz ve 6 partiliyi daha kesin ihraç istemiyle disiplin kurulan sevk edildi. Kılıçdaroğlu’nun yeni dönemdeki kıyım harekatının ilk kurbanı olan Akcagöz, “Değişim istemeye ve işlerin yolunda gitmediğini haykırmaya devam edeceğim. Yerel seçimleri beklemenin, yarayı derinleştireceğini ve siyasi arenada bize bir fayda sağlamayacağını söylemeye devam edeceğim” dedi. Akcagöz, kendisiyle beraber disipline sevk edilen diğer isimleri şöyle duyurdu: “Mustafa Güngör, Selçuk Alkan, Nuri Cömert, Nimet Baş, Hatice Özer ve Alican Akdağ.”

Kılıçdaroğlu, 7 kişiyi ihraç istemiyle disipline göndermesi İnce kanadında tedirginlik yarattı. Muharrem İnce’ye yakın isimlerden CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, muhaliflere yönelik girişimin demokrasi açısından utanç verici bir tablo olduğuna dikkat çekerek, “Son günlerde Olağanüstü Kurultay için imza veren bazı delegelerin haksız ve mesnetsiz gerekçeler ile ‘Kesin İhraç’ istemiyle disipline verilmeleri, Demokrasi açısından utanç verici.. Partimiz açısından ise yüzkarasıdır” dedi.

TAMAMEN BİTEBİLİR

Kılıçdaroğlu’nun hışmından korkan muhaliflerin son umudu ise tüzük kurultayı. Muhalifler tüzük kurultayı için yeterli imzayı toplayamazsa kozlar tamamen Kılıçdaroğlu’nun eline geçecek. Partinin genetiğiyle oynayıp mezhepçi ve terör yancısı isimleri CHP’ye dolduran Kılıçdaroğlu’nun, delegeler üzerindeki değişimi sürdürmesi İnce’nin yerel seçimlerdeki muhtemel bir hezimete rağmen bile CHP’nin genel başkanlığını tamamen unutması anlamına gelebilir.

Diriliş Postası

adminadmin