Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 20-04-2020 13:09   Güncelleme : 20-04-2020 13:09

Kur’an’da Korona Var Mı?

Kur’an’da Korona Var Mı?

İki husus var ki,  insanlar o konuda ahkam kesmeyi, bilgisizce konuşmayı seviyorlar. Bunlardan birisi tıp, diğeri de din konusu. Tıp konusunda cahil olan insanların her gün neler uydurduğunu görüyoruz. Konumuz bu değil. Bugün  Din konusunda ileri geri konuşan, bilgisizliğine bakmadan Kur’an ile ilgili yalan yanlış bilgiler paylaşan insanların fikirlerine değinmek istiyorum.

Dünyada büyük panik meydana getiren, insanların psikolojilerinin bozulmasına sebep olan corona virüs, ya da covid 19 ile ilgili  aklına gelen bir şeyler söylüyor. Gerçeğe dayalı  sözlere bir şey demek mümkün değil. Ama  bilgisi eksik olduğuna bakmadan Kur’an ile ilgili   iddialı cümleler kuran insanlara da bir çift sözümüz olacaktır.

Sosyal medya üzerinden ve bazı internet sitelerinden yayılan bu tür yanlış bilgilerin başında corona kelimesinin Kur’anda geçtiği iddiası geliyor.

Geçenlerde bunlardan birisinin bir sosyal medya paylaşımına rastladım. Birkaç cümle yazmış ama,  Kur’an hakkında ve arapça hakkında bir  bilgisi olmayan binlerce insanın yanlış bilgilenmesine sebep olacak birkaç cümle.

Bu iddiaya göre  paylaşılan ayette korona kelimesi geçiyor ve evlerinizde oturun diyor. Yani kendisine göre, coronanın bulaşmaması için Kur’an’da corona kelimesinin geçtiği ayette evde oturmayı tavsiye ediyor.

Bir kere şununla başlayalım: corona kelimesi, Latinceden gelme bir kelimedir. Onun da kökü eski Yunancadır. Kelime, taç anlamına gelmektedir. Bu virüs, elektron mikroskobunda büyütülüp incelendiği zaman taç gibi gözüktüğü için ona bu isim verilmiştir. Şimdi latince olan ve eski Yunancadan gelen bu  kelimenin zaten Kur’anda bulunma şansı yok.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

adminadmin