Genel
Giriş Tarihi : 12-09-2018 09:33   Güncelleme : 12-09-2018 09:33

KYK Yurt Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak

KYK Yurt Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak

Üniversite öğrencilerinin merakla beklediği 2018 KYK yurt başvuru sonuçları için geri sayım başladı.

Üniversite okumak için başka bir şehre gidecek öğrencilerin ilk tercihlerinden biri olan KYK yurtları başvuruları geçtiğimiz gün tamamlamıştı.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından kabul edilen KYK yurt başvuru sonuçları için heyecan dorukta. 2018 - 2019 eğitim öğretim yılı takvimine göre üniversitelerin açılmasına çok kısa bir süre kaldı.

KYK tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmamasına rağmen geçtiğimiz dönemlerde olduğu gibi yurt başvuru sonuçları 15 gün içerisinde yani Eylül ayında açıklanması bekleniyor.

Üniversite öğrencileri 2018 KYK yurt başvuru sonuçlarını YURTKUR sorgulama sayfasında açıklanması bekleniliyor.

KYK'DAN NÖBETÇİ YURT AÇIKLAMASI

Eğitimi 24 Eylül’den önce başlayacak öğrencilerimizin mağduriyet yaşamamaları için söz konusu illerdeki nöbetçi yurtlarımız açıktır ve öğrencilerimizi kabul etmektedir. İhtiyaç olması durumunda başka yurtlar da açılacaktır.

BU SENE KYK YURTLARINA ZAM OLACAK MI?

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, bu sene Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü'ne bağlı yurt ücretlerinde herhangi bir zam yapılmayacağını söyledi.

"Bu sene Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'müze bağlı yurtlarımızda ücretlerde herhangi bir zam yapmayacağız. Oluşturulmak istenen ekonomik baskılara karşı direncimizi ve gücümüzü ortaya koymak adına yurt ücretlerine zam yapmama kararı aldık, bunu da ekonomik baskılara karşı anlamlı bir duruş olarak görüyoruz.

Gençlerimize ve yurtlarımıza dair destekleri ve ücret politikasındaki bu karardaki katkıları nedeniyle Saygıdeğer Cumhurbaşkanımıza gençliğimiz ve Bakanlığımız adına şükranlarımı sunuyorum." 

KYK YURT ÜCRETLERİ NE KADAR?

2018 -2019 Öğretim Döneminde Yönetim Kurulumuzca öğrencilerimizin ekonomik koşulları da dikkate alınarak aylık yurt yatak ücreti 150 TL olarak belirlenmiştir. Standardı yüksek, özel nitelikli yurtların aylık ücreti ise 160-265 TL arasında.

adminadmin