Samsun Haber
Giriş Tarihi : 21-04-2017 10:57   Güncelleme : 21-04-2017 10:57

Metro Turizm’den Anlamı Sosyal Sorumluluk Projesi: Bir Dilek Tut, Kendin İçin

Samsun Metro Turizm ile Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü'nün beraber yürüttüğü "Bir Dilek Tut (Kendin İçin)" adlı sosyal sorumluluk projesine Yakakent Karaaba Ortaokulu, Yakakent Liman YBO, Ayvacık Eynel Ortaokulu ve Asarcık'tan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün belirlediği toplamda 230 öğrenci ile gerçekleştirildi.

Metro Turizm’den Anlamı Sosyal Sorumluluk Projesi: Bir Dilek Tut, Kendin İçin

Büyük heyecan yaşadılar

Öğrenciler bulundukları ilçeden sabah saatlerinde yola çıktı. Program kapsamında gezdikleri gördükleri her yer de büyük heyecan yaşadılar. Samsun şehir merkezine gelen çocuklar şaşkınlık içinde etrafı izledi. Şehir merkezi dışında kırsal kesimde yaşamını sürdüren öğrencilerin birçoğu hayatlarında ilk defa büyükşehre geldi, seyahatleri sırasında tramvay yolunun yanından geçen öğrencilerin birçoğu ilk kez bir tramvay gördü, ilk kez bir müze gezdi ve ilk kez 3 boyutlu bir sinema keyfi yaşadı.

Samsun’u gezdiler

Öğrencilerin ilk durakları olan Samsun Büyükşehir Belediyesi Kent Müzesine gelen öğrenciler müze rehberleri eşliğinde Samsun tarihi hakkında bilgi aldı. Müze gezisi sonrası öğrencilere hikâye kitabı hediye edildi. Öğrenciler bol bol hatıra fotoğrafı çekindi. Etkinlik kapsamında öğrencilerin sonraki durakları; Bandırma Vapuru Gezisi, Hayvanat Bahçesi Gezisi oldu. Ardından öğrenciler; hayatları boyunca ilk defa 3 boyutlu sinema filmi izlediler. Hayatlarında birçok ilki bir arada yaşayan öğrenciler, hayallerinin gerçek olduğunu söylediler.

Fatih Öztürk: “Tüm çalışmalarımız önce insan ekseninde devam edecek…”

Metro Holding grup şirketlerinden Samsun Gıda A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Öztürk; “ Metro Grubu olarak “önce insan” ekseninde çıktığımız yolda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Grubumuza ait 36 şirketle, Türkiye’nin birçok şehrinde çeşitli sosyal sorumluluk projelerine desteklerimiz artarak devam ediyor. Köyde yaşayan, imkânları zayıf olan çocuklarımıza Samsun’u tanıtma ve gezdirme, hayatlarında birçok ilki onlara yaşatmak için yola çıktık. Bu projenin 23 Nisan haftasına denk gelmesi de bizler için mutluluk vericiydi. Bu anlamlı günde onların gözündeki mutluluğu görmek her şeye değerdi.  Metro Holding olarak bu tür projelerin artması için çalışmalarımıza devem edeceğiz. Bize desteklerini esirgemeyen Metro Holding Kurucu ve Onursal Başkanı Sayın Galip Öztürk’e buradan teşekkürlerimi iletiyorum.”

Hakan Çakır: “Bu proje hepimiz için anlamlı…”

Samsun Metro Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çakır; “Bu proje hepimiz için anlamlı ve çocuklarımız için çok değerli bir projeydi ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile beraber bu projeyi hayata geçirdiğimiz için çok mutluyum. Metro Holding Kurucusu ve Onursal Başkanı, Hayırsever İş Adamı Sayın Galip Öztürk’ün bir eğitim gönüllüsü olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Kendisi 25 yıl içersinde 25’in üzerinde okul yaptırıp Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışlamıştır. Bu projeyi duyduğunda çok duygulanmış ve her türlü desteği vereceğini açıklamıştır. Gelinen noktada öğrencilerimizin yüzlerindeki mutluluk ne kadar doğru bir işe imza attığımızın göstergesidir. Çocuklarımız bugün birer fidandır yarın meyve veren ağaçlara, ulu çınarlara dönüşmeleri için hepimizin el birliğiyle eğitime ve bu tür sosyal sorumluluk projelerine destek vermesi gerekmektedir. Bu proje bizler için ne ilk ne de son olacaktır, bu süreçte bizlere desteklerini esirgemeyen herkese ve bu tür etkinliklerin kamuoyuna duyurulmasına vesile olduğunuz için tüm basın mensubu arkadaşlarımıza teşekkür ederim.”

Dileklerini Gökyüzüne Bıraktılar

Öğrencilerle Kent Müzesi, Bandırma Vapuru ve Hayvanat Bahçesi gezilerek, Zevahir Restoran'da yenen yemeğin ardından Lovelet AVM'de 3D Sinema izlettirilmesinin ardından, ay yıldız bayrağımız desenli balonlar Canik Bayrak Tepe'de gökyüzüne bırakıldı. Programın sonunda öğrencilerin hepsine Küçük Prens adlı hikaye kitabı, anı defteri ve "Bir Dilek Tut, Kendin İçin" projesi kapsamında duygu ve düşüncelerini yazması için mektup ve pulların bulunduğu hediyeler verildi.

Etkinlikte Metro Turizm Samsun Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çakır, Metro Holding grup şirketlerinden Samsun Gıda A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve 23. Dönem Ak Parti Samsun Milletvekili Fatih Öztürk, Samsun Gıda A.Ş. Genel Müdürü Yasin Dinler, Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü Sosyal Sorumluluk Projesi Yetkilisi Serpil Akgün, etkinliğe katılan ortaokulların Müdür ve Öğretmenleri katıldı. 

adminadmin