Samsun Haber
Giriş Tarihi : 16-01-2017 10:49   Güncelleme : 16-01-2017 10:49

Nejdet Güneysu, Edebiyat yapmıyoruz Mağdura Ve Mazluma Sahip Çıkıyoruz

Samsun Grand Amisos Otelinde 15/01/2017 tarihinde gerçekleştirilen toplantıya, Eğitim-Bir-Sen 1nolu şube yönetimi, 17 ilçe yönetimi ,Hanım komisyonu , denetleme ve disiplin kurul başkanları katıldı.

Nejdet Güneysu, Edebiyat yapmıyoruz Mağdura Ve Mazluma Sahip Çıkıyoruz

Samsun Haber - Eğitim Bir Sen kazanımlar ve tanıtım filminin izlenmesiyle başlayan programda açılış konuşmasını Eğitim Bir Sen 1 nolu şube Başkanı Nejdet Güneysu yaptı.

Güneysu, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini söyledi.

Eğitim-Bir-Sen olarak ülkenin birliği ve dirliğini bozmaya çalışanların karşısında olmaya devam edeceklerini belirten Güneysu Türkiye'nin güçlü ve büyük bir devlet olduğunu aktardı.

15 Temmuz darbe girişimi ile Türkiye'nin düzenini bozmaya çalışanlara millet olarak iyi bir ders verdiklerini aktaran Güneysu, "Devletin içine sızanlar olduğunu gördük. Devletimizi içerisine sızılacak yer olarak değil, sığınılacak yer olarak görüyoruz. Bu milletin birliği ve beraberliği ile kim ne yapmak isterse istesin, bu ülke ayaklarının üzerinde duracaktır." diye konuştu.

15 Temmuz'dan sonra çok sayıda açığa alma ve ihraç olduğunu hatırlatarak, "Bir zalimi cezalandıracağın zaman bir mazlumu üzersen, bu insanların gözü mazlumu görür kusura bakmayın. Birileri diyor ya' mağdur edebiyatı yapmayın' diye, kusura bakmayın yapacağız. Bu edebiyat değil. Bunun adı mağdura, mazluma sahip çıkmaktır" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Müfredatın paydaşların görüşüne açılması Türkiye’nin geldiği nokta açısından demokratik olgunluğu göstermektedir.

14 Şubat sendikamızın kuruluş yıldönümünde Vefa buluşmasının yapılacağını bildirerek bununla ilgili hazırlıklar hakkında bilgiler verdi. Memur-Sen’in Türkiye genelinde başlatmış olduğu kan kampanyasına Samsun Eğitim Bir Sen ve Memur-Sen olarak tüm ilçelerimiz olarak katılacaklarını bir günde Kızılay tarafından azami olarak alına bilen 400 ünite kan bağışında bulunmak için çalışmaların yapıldığını  ilçelerimizin de bu kampanyaya destek vermesini istedi.

Güneysu, sendikacılığın kendilerine yüklediği sorumluluğu bildiklerini ve ona göre hareket ettiklerini belirterek, "Biz sadece kuruş sendikacılığı değil, beraberinde duruş sendikacılığı yapıyoruz" dedi.

Eğitim Bir-Sen Ocak ayı İl Divan toplantısı Hanımlar komisyonu temsilcisi Cemile Erden ve Canik İlçe temsilcimiz Numan Aydoğdu’nun değerlendirmeleriyle sona erdi.

adminadmin