Güncel
Giriş Tarihi : 07-09-2017 11:34   Güncelleme : 07-09-2017 11:34

ODA TV’den İslami kavramlar cehaleti!

​Odatv, İsmailağa Cemaati’ne biat ettiğini iddia ettiği Aykut Demir’i Hac mevsiminde umreye gönderdi.

ODA TV’den İslami kavramlar cehaleti!

Trabzonsporlu Futbolcu, Aykut Demir’in sakal bırakmasını İsmailağa Cemaati’ne biat etmesine bağlayan Oda TV muhabiri, Demir’in şu an Umre’de bulunduğunu yazdı.

Bilindiği gibi;

İslam dünyasının hac günü kurban bayramına denk gelen Zilhicce’nin 10. Günüdür.

Hacı olmayı arzu edenler kurban bayramından 3 gün önce Mekke’ye gider. Kurban bayramının öncesinde arife gününden bir gün önce Arafat’a gidilir ve orada kalınır.

Arife günü gün battığı zaman Müzdelife’ye gidilir ve bu bölümde şeytan taşlayabilmek için gerekmekte olan taşlar toplanır. Güneşin doğumunun öncesinde Mina’ya gidilir.

Bayram sabahı da akabe cemresine 7 tane taş atılır. Temettü ve kıran hacıları kurbanlarını keser. Saçlar kısaltılır ve ihramdan çıkılır. Ziyaret tavafı gerçekleştirilir. Mina’da en az 2 gün kalmak gerekir. Bayramın 2,3 ve 4. gününde her 3 şeytana yedişer tane taş atılır.

Mina’dan Mekke’ye dönmenin ardından ziyaret tavafı da yapıldı ise veda tavafı hariç bütün görevler bitmiş olur. Veda tavafı, Mekke’den gitmeden veda ya niyet edilmemiş olsa bile en son tavaftır.

Ve bilindiği gibi hac mevsiminde umre yapılamıyor. Ancak hac ibadetini tamamlayanlar vakitleri kalırsa umre yapabiliyorlar.

adminadmin