Samsun Haber
Giriş Tarihi : 19-01-2018 16:38   Güncelleme : 19-01-2018 16:38

ÖĞ-DER Samsun İl Başkanı Hasan Keser: Bu Sistemle Salih Nesiller Yetiştirmemiz Mümkün Değil

ÖĞ-DER Samsun İl Başkanı Hasan Keser, yarıyılı değerlendirdiği açıklamasında, ders notları kırık olan öğrenci velilerine şefkat uyarısı yaptı.

ÖĞ-DER Samsun İl Başkanı Hasan Keser: Bu Sistemle Salih Nesiller Yetiştirmemiz Mümkün Değil

Keser hâlâ eğitim alanındaki bütün sorunlarının devam ettiğini belirterek, “Eğitimle ilgili bulduğumuz modeller, anlık ve geçici çözümler olması nedeniyle sistem olmaktan da uzaktır. Eğitime kalıcı çözüm bekliyoruz” dedi.

VELİLERE “ŞEFKATLİ OLUN” UYARISI

Eğitimde yarıyıl dönemine girmesi nedeniyle yayınladığı basın açıklamasında eğitim alanındaki sorunları dile getiren Keser, karnesi kırık olan öğrenci velilerinin telaşa girmemesi gerektiğini ve iyi bir motiveyle ikinci dönemde kırık derslerin düzeltilebileceğini söyledi. Öğrencilerin de yarıyıl boyunca boş vakitlerini en iyi şekilde değerlendirmeleri tavsiyesinde bulunan Hasan Keser, “Gençlerimizin bu tatilde bir taraftan dinlenirken, diğer taraftan boş vakitlerini iyi değerlendirmelerini, eğitsel faaliyet içinde olmalarını ve çokça kitap okuyarak anlam dünyalarını zenginleştirmelerini diliyorum” dedi.

BU SİSTEMLE SALİH NESİLLER YETİŞTİRMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL

Eğitim ve öğretim sistemimizin en büyük sorunlarından birisinin de içeriği olduğunu, milli ve manevi değerlere ters olduğunu belirten ÖĞ-DER Samsun İl Başkanı Hasan Keser, “Eğitim öğretimin bitmek bilmeyen sorunlarından birisi de içerik konusudur. 1940’lı yıllarda, Fullbright Eğitim Komisyonu tarafından Türk eğitim sistemi şekillendi. Gerek müfredat gerekse ders kitapları içerik yönüyle seküler bir dünya görüşüyle tanzim edildi. Oysa eğitim sistemimiz, bu toplumun genetiğine uyan millî ve manevi değerlere göre tanzim edilmelidir. Mevcut müfredatta da belirtildiği gibi evrensel değerler bu toplumun milli ve manevi değerleriyle, örf, âdet ve gelenekleriyle uyuşmuyor. Milli eğitim sistemimiz adı gibi millî olmalı, ruh kökenine dönmelidir. Aksi takdirde salih nesiller yetiştirmemiz mümkün değildir” diye açıklamada bulundu.

ÖĞRETMENLER İTİBARSIZLAŞTIRILMASIN

Eğitimin fedakâr neferleri olan öğretmenlerin sorunlarını da dile getiren ÖĞ-DER Samsun İl Başkanı Hasan Keser, “Gençlerimiz içine düştüğü sosyal medya tuzağından kurtarılması için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı çalışma yapmalıdır. Sözü edilen bu sorunların ortadan kaldırılması için eğitim sistemimizin yeniden düzenlenmesi, ideali olan öğretmenlerin yetiştirilmesi gerekir. Evet, bu hedefleri ilke edinmiş öğretmenler yetiştirmeliyiz ki, kamil insan ve salih nesiller yetiştirebilelim” diyerek öğretmenlerin veli ve sistem karşısında her geçen gün daha çok itibarsızlaştırıldığına dikkat çekti. 

adminadmin