Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 15-07-2020 17:23   Güncelleme : 15-07-2020 17:23

Ölerek Dirilen Millet

Ölerek Dirilen Millet

En güzel sözlerin sahibinin adıyla…Allah’ın adıyla…
  Her 15 Temmuz geldiğinde içimizi bir hüzün kaplar. Hüzün olduğu  kadar bir  gurur da  kaplar.  Millet olmanın sınavını verdi milletimiz kolay mı?   Onursuz kalkışmanın onurlu şehitleri halâ dipdiri. Dün gibi ama dört yıl geçmiş. 15 Temmuz mücadelesinin ne kadar önemli olduğunu şimdilerde daha iyi anladık. Bu onursuz kalkışmanın sınavını herkes kendince verdi ve vermeye devam ediyor.


  Bu yılın en güzel olaylarından biri de şüphesiz Ayasofya Camii’nin yeniden ibadete açılmış olmasıydı. Öyle bir ses getirdi ki her türlü şer ittifaklarından üzüntüyle karşıladıklarına dair açıklamalar yapıldı. Bundan önce savaşlar için, ölen çocuklar için, yurtlarından sürülen ve mülteciler için, açık denizlerde kıyıya vuran insanlar ve çocuklar için üzülmeyenler Ayasofya Camii’nin ibadete açıldığını duyunca acı çekmeye başladılar.
  Ayasofya Camii’nin neyi temsil ettiğini bilmezsek ‘ Ne var canım bunda?’ demek  normal karşılanır. Ayasofya bir semboldür. Öyle sadece bir şehrin fethin sembolü demek az kalır! Ayasofya bir milletin özüne dönmesinin ‘Hak geldi batıl zelil oldu ‘demesidir. Dünya üzerinde zulme ‘Dur!’ demektir. Cihat kavramının vücut bulmuş halidir.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN