Ekonomi
Giriş Tarihi : 18-03-2014 15:06   Güncelleme : 18-03-2014 15:06

OTOBÜSÇÜ METRO HAZIR GİYİMCİ OLDU!

Türkiye'nin önde gelen otobüs firmalarından Metro'nun son hamlesi hazır giyim oldu. Herry'nin yüzde 38.8'ini alan şirket, 2014'te 82 mağaza açacak. Hedef Herry'yi dünya markası yapmak

OTOBÜSÇÜ METRO HAZIR GİYİMCİ OLDU!
Turizm, maden, ulaştırma, hizmet, gıda ve enerji sektörlerinde faaliyet gösteren Metro Holding, tekstil sektörüne de adım attı. Kadın hazır giyim markası Herry'nin yüzde 38.8 hissesini satın alan şirket, bir dünya markası yaratmayı hedefliyor. Herry Yönetim Kurulu Üyesi Eylem Öztürk, "Metro Holding perakende sektörüne girmek istiyordu. Bunu yüzde 100 bir Türk firması olan Herry ile gerçekleştirdi. Hedefimiz bir dünya markası yaratmak" dedi. 'Her ilde bir Herry' sloganıyla yola çıktıklarını anlatan Öztürk, 2014'te 82 mağaza açmayı planladıklarını söyledi. Öztürk, "Toplam 18 milyon TL'lik yatırım yaptık. Mağazalarımızı franchise sistemiyle açacağız. Bunun 12'si yurtdışında olacak. 2014 yılı ciro hedefimiz ise 52 milyon TL" diye konuştu.
 
5 yılda 304 mağaza

5 yılda 304 mağazaya ulaşmayı hedeflediklerini söyleyen Öztürk, bunun 200'ünün yurtdışında açılacağı bilgisini verdi. Öztürk, "Bu yıl Ortadoğu ve Balkanlar'ı hedefliyoruz. 2015'te ise Avrupa'da olacağız" dedi. Sektör üzerine de değerlendirmelerde bulunan Öztürk, şunları anlattı: "Türk tekstili dünyada çok iyi bir noktada. Birçok marka iddialı işlere imza atıyor. Çok kaliteli kumaşlar imal ediliyor. Bence en önemli sorunumuz tasarım. Ancak bu alanda eğitimler artıyor. Birkaç yıl içinde bu sorunun çözüleceğini düşüyorum."
 
2014 yeniden yapılanma yılı

2014'ü yeniden yapılanma ve organizasyon yılı olarak planladıklarını vurgulayan Öztürk, "Bu yıl altyapı çalışmalarımızı tamamlayacağız. Sektörde fark yaratmayı hedefliyoruz. Bu amaçla teknoloji yatırımına gittik. Perakende ve tekstil sektöründe birçok ilke imza atacağız" diye konuştu.
 
Stil danışmanları yetiştiriyoruz

Yeni açılacak mağazalarla birlikte 250 kişilik ilave istihdam yaratılacağını söyleyen Eylem Öztürk, "Herry, mağazalarında verdiği hizmetle de fark yaratacak. Satış değil stil danışmanı yetiştireceğiz. Bu amaçla bir akademi kuruyoruz" dedi.

Betül ALAKENT   - SABAH
adminadmin