Genel
Giriş Tarihi : 23-05-2018 09:31   Güncelleme : 23-05-2018 09:31

Ozon Terapisi Nedir?

3 adet oksijen atomundan meydana gelen ozon renksiz bir yapıya sahip olup bireylerin yağmur sonrası hissettikleri toprak kokusuna benzer kendine has bir kokuya sahiptir.

Ozon Terapisi Nedir?

 Atmosferin stratosfer tabakasında ozon tabakası olarak adlandırdığımız bölümde de bulunan ozon güneşten gelen zararlı ışınlar emerek dünyaya gönderir. Ayrıca dünya çapında içme suyu sağlayan arıtma tesislerinde mikrop öldürücü olarak kullanılan ozon çok güçlü okside etme ve dezenfekte etme özelliğine sahiptir. Günümüzde ise ozonun insanlar üzerindeki etkilerinin bilincine vararak ozon terapisi tedavisine dönüşmüş durumda. Ozon terapisi konusunda daha detaylı bilgiye Antalya ozon terapisi öncüsü olan Talya Tıp Merkezinden ulaşabilirsiniz.

Ozon Tedavisine Başvurulan Durumlar

Ozonun insan faktöründe ilk olarak kullanılmaya başlanması 1800’lü yıllara dayanmaktadır. Tıbbi uygulamalarda kullanılan oksijen-ozon karışımı %3-5 oranında Ozon içerir. Bu karışıma “medikal ozon” adı verilir. Ozan tedavisi günümüz teknolojileri ile oldukça güvenli ve kısa sürede uygulanan bir uygulama haline gelmeye başlamasıyla birlikte her geçen gün ozan tedavisine başvuran bireylerin sayısında hızla artış meydana getiriyor. Peki ozon terapisi tedavisine hangi durumlarda başvurulur. Bu durumları sıralamak gerekirse;

  • Damar dolaşımı bozuklukları
  • Bağışık sistemi güçlendirilmesi
  • Bel ve boyun fıtığı ağrıları
  • Diyabet ve diyabete bağlı komplikasyonlar
  • Yara ve yanık problemleri
  •  Romatizmal hastalıklar

Yukarıda saydığımız durumlar ozon terapisi tedavisinde en sık karşılaşılan durumlar olup bu durumlara daha onlarcasını eklemek mümkün. Ozon tedavisinin uygulanma süreleri ise 3 gün ara ile haftada 2 seans olarak uygulanmaktadır. Toplam 5 haftada 10 seans uygulanır. Etki oluştuktan sonra ayda 1 kez etkiyi korumak için devam edilmesi uygun olur.  Ozon terapisi hakkında ayrıntı bilgi almak Antalya ozon terapisi konusunda uzman olan http://www.talyatipmerkezi.com/ozon-terapi adresindeki Talya Tıp Merkezinden ulaşabilirsiniz.

Güvenilir Merkezleri Tercih Edin

 Ozon tedavisi hakkında bireylerin bilmesi ve dikkat etmesi gereken bir diğer konu ise tercih edeceğiniz doktor veya kliniğin güvenilir olmasıdır. Günümüz teknolojileri ile bu tarz tedaviler oldukça güvenli olsa da uzman kişiler tarafından uygulanmadığı taktirde kötü sonuçlar doğurabilir. İşte bu nokta da özellikle de Antalya bölgesinde ozon terapisi tedavisine başvurmayı düşünen bireyler için Talya Tıp Merkez en güvenilir adres. Uzman kadrosu ve dünya standartlarına uygun çalışma ortamı ile başta ozon terapisi olmak üzere birçok tedavide profesyonel hizmet veren bir merkez. Antalya ozon terapisi hakkında merak edilen diğer tüm bilgilere buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

 

adminadmin