Gündem
Giriş Tarihi : 29-04-2014 09:30   Güncelleme : 29-04-2014 09:30

PARALEL'E BAĞLI VALİLERE TASFİYE!

İçişleri Bakanı Efkan Ala "Memurundan emir alan valiler" tespitinden sonra bir dizi değişiklik için yeni kararname hazırlıyor. Değiştirilecek valiler arasında, cemaatin imamı M.K.'ya eşinin başörtüsü takıp takmaması gerektiğini soran vali de bulunuyor

PARALEL'E BAĞLI VALİLERE TASFİYE!
"Valinin memurdan emir alır hale geldiğine" dikkat çeken İçişleri Bakanı Efkan Ala paralel yapının tehdit ve şantajlarıyla görevini yapamaz hale gelen valilerin de içinde olduğu bir dizi değişiklik için yeni kararname hazırlıyor. İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın gündeme getirdiği 'memurundan emir alan valiler' için yeni düzenlemenin yolda olduğu öğrenildi. Paralel yapının memurları tarafından tehdit ve şantajlarla görevini yapamaz hale gelen, ya da bizzat paralel yapı mensubu valiler görevden alınacak. Bazı valilerin memurundan, bölgedeki öğretmenden emir alır hale geldiğini söyleyen Efkan Ala'nın, bu valileri tespit çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.
 
KISA SÜRE ÖNCE DEĞİŞMİŞTİ

25 Aralık 2013 tarihindeki kabine revizyonunda Muammer Güler'in görevden alınmasıyla İçişleri Bakanı olan Efkan Ala, yaklaşık 2 ay sonra 14 kişilik valiler kararnamesini hazırlamıştı. 8 ilin valisini değiştiren, 6 valiyi de merkeze çeken kararnamenin ardından Bakan Efkan Ala'nın yeni bir kararname için kolları sıvadığı belirtiliyor. Yeni kararnamenin altında iki neden yattığı belirtiliyor. Buna göre bazı valilerin paralel yapının elemanları tarafından şantaj ve tehdit ile görev yapamaz hale getirildiği ifade ediliyor. İkinci olarak da paralel yapıya yakın bazı valilerin hükümetin paralel yapıyla mücadele adımlarını yavaşlatmaya çalıştığı ileri sürülüyor. Bakan Ala'nın son günlerde yoğun bir çalışma içinde olduğu ve paralel yapıyla mücadele edebilecek bir liste hazırladığı konuşuluyor.
 
YENİ İSİMLER BELİRLENİYOR

Düzenlemenin ardından yeni bir kararname ile önemli değişikliklere imza atılacak. Birçok ildeki valinin bazılarının merkeze alınması, birkaç valinin görev yerinin değiştirilmesi beklenirken, birçok ile de yeni valilerin atanacağı öğrenildi. Valileri ilgilendiren yeni liste üzerinde çalışıldığı fakat kararnamenin yayımlanmasının yaz dönemine bırakılabileceği belirtiliyor. Kararnameyle değiştirilecek valiler arasında, cemaatin bürokrasi imamı M.K.'ya eşinin başörtüsü takıp takmaması gerektiğini soran valinin de olduğu öğrenildi.
 
O VALİ DE KARARNAMEDE

Söz konusu vali cemaatin bürokrasi imamı M.K. ile ilgili bir ses kaydında gündeme gelmişti. Ses kaydına göre vali, cemaatin bürokrasi imamına, aracılar vasıtasıyla, eşinin başörtüsü takıp takmaması gerektiği konusunda görüş soruyor. Bürokrasi imamı M.K. vali eşinin şimdi başını kapamaması gerektiğini belirtiyor. Cemaatin bürokrasi imamına soru soran ve aldığı yanıta göre adım atan bu valinin kim olduğu soru işareti doğurmuştu. O valinin kim olduğunun tespit edildiği öğrenildi.
 
KAYNAK: SABAH
adminadmin