Genel
Giriş Tarihi : 27-12-2017 09:55   Güncelleme : 27-12-2017 09:55

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’dan Sınıftaki siyah çocuk’a ödül!

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) tarafında düzenlenen Benim Ülkem Türkiye konulu yarışmada birinciliği Giresun Üniversitesi’nde okuyan Burkina Fasolu öğrenci kazandı.

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’dan Sınıftaki siyah çocuk’a ödül!

Türkiye genelindeki lise ve yükseköğretim kurumlarında öğrenim gören uluslararası öğrencilerin katıldığı “Benim Ülkem Türkiye” Uluslararası Öğrenciler Kısa Film, Şiir ve Hikaye Yarışması’nda hikaye dalında birinciliği, Giresun Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencisi Burkina Fasolu Ouesseini Zorome kazandı.

“Sınıftaki Siyah Çocuk” adlı hikayesi ile ödüle layık görülen Ouesseini Zorome, ödülünü Ankara’da gerçekleşen törende Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’dan aldı.

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) Başkanı Mehmet Ali Bolat, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan ile  Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran’ın onur konuğu olarak katıldıkları törende; Kısa film dalında birinci olan Kırgızistanlı Manasbeg Maksudov, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan; şiir dalında birinci olan Azerbaycanlı Sabina Abbaslı da  UDEF Başkanı Mehmet Ali Bolat’tan ödüllerini aldılar.

Aldığı birincilik sonrası Ouesseini Zorome ile Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Öğr. Gör. Abdullah Demir'i makamında kabul eden Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun,  elde edilen başarının kendisini ziyadesiyle memnun ettiğini söyledi.

Farklı ülkelerden gelerek burada eğitim gören öğrencilerin Giresun'a ve Giresun Üniversitesine zenginlik kattıklarını ifade eden Rektörümüz, gerek yurt içinden gerekse yurt dışından, önemli başarılara imza atan öğrencilere sahip olduklarının altını çizerek gelecekte kazanılacak benzer başarıların kimseyi şaşırtmaması gerektiğini söyledi. Giresun Üniversitesi olarak akademik, sosyal ve kültürel alanda her geçen gün başarı çıtasını daha da yükselttiklerini belirten Prof. Dr. Cevdet Coşkun, Ouesseini Zorome'yi kazandığı birincilikten ötürü tebrik ederek kendisine bir plaket takdim etti.

 

adminadmin