Samsun Haber
Giriş Tarihi : 14-08-2020 12:34   Güncelleme : 14-08-2020 12:34

Samsun Eğitim Araştırma Hastanesinde Covid 19 Skandalı!

Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi’nde Kuyrukta gergin anlar yaşandı. Güvenlik görevlileri devreye girdi.

Samsun Eğitim Araştırma Hastanesinde Covid 19 Skandalı!

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Covid 19 testi kuyruğunda arbede yaşandı.

Saatlerce kuyrukta bekletilen vatandaşlar duruma isyan ederken, kuyrukta virüs taşıyan hastaların da olduğu iddiası ortalığı karıştırdı.

 

GERGİN ANLAR YAŞANDI

Samsun'da Eğitim ve Araştırma hastanesinde covid-19 testi yaptırmak isteyen ve yurt dışına gitmek için covid-19 testi yaptırması gereken vatandaşlar sosyal mesafe kuralı hiçe sayılarak kapalı ortamda saatlerce kuyrukta bekletildiler.

Test kuyruğunda serviste yatan ve Covid 19 tedavisi gören hastalarında olduğunu öğrenen vatandaşlar ile güvenlik görevlileri arasında uzun süreli sözlü tartışmalar yaşandı.

Güvenlik güçlerinin araya girmesiyle olaylar büyümeden önlenirken, annesini test yaptırmak için tekerlekli sandalye ile hastaneye getirdiğini ifade eden Şemsettin Bayrak isimli vatandaş hastane yönetiminin vurdumduyma politikasına isyan etti.

 

VİRÜSLÜ HASTALAR KUYRUKTA

Test kuyruğunda virüs taşıyan hastaların olduğunu ifade eden Bayrak, 'Benim annem 70 yaşında ve hastalıklarla boğuşuyor. Bizim hemen arkamızda duran bayan Covid 19 tedavisi gördüğünü ve servisten buraya gönderildiğini ifade ediyor.

Virüslü hastanın kuyrukta ne işi var? Sosyal mesafe kuralı hiçe sayılırken anneme ve kuyruktaki diğer hastalara virüs bulaşmadığını kim nereden bilecek? İnsanları iç içe kapalı ortamda covidli hastalarla yan yana kuyrukta bekletmek nasıl bir sağlık politikasıdır? Sağlık Bakanımız her gün sosyal mesafe kuralına uyulması gerektiğini ifade ederken, Bakanlığa bağlı bir hastane de bunların yaşanması tam bir skandal. İlgili yerlere gereken şikayetleri yapacağız' dedi.

 

HASTANE KANTİNİ KAPANDI!

Kovid kuyruğunda bunların yaşandığı Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesinin açık kafesi ise koltuk ve masalar virüs tedbirleri kapsamında kaldırıldı.

Recep YAZGANRecep YAZGAN