Samsun Haber
Giriş Tarihi : 13-05-2019 09:02   Güncelleme : 13-05-2019 09:02

Samsun İl Sağlık Müdürlüğü’ne Ankara’dan Bilişim Uzmanları Geldi!

Samsun İl Sağlık Müdürlüğü’ne Akasyamhaber’de çıkan ‘Samsun’da sağlık Sistemi çöktü’ ve ‘Bu yaşananlar üç hastanenin birleştirilmesinin sonucu’ haberlerimizin ardından Ankara’dan Bilişim Uzmanları geldi.

Samsun İl Sağlık Müdürlüğü’ne Ankara’dan Bilişim Uzmanları Geldi!

Samsun’da uzun süredir bilgi sistemi değişikliği ve veri tabanı değişimi sebebiyle devlet hastaneleri hasta bakamaz duruma getirildiği haberlerimizin ardından Ankara’dan gelen bilgi işlem uzmanları duruma el koyarak aksaklıkların giderilmesi için çalışmada başladı.

Samsun’da iki yıl önce alınan karar doğrultusunda Samsun Sağlık İl Müdürlüğü bütün hastaneleri HBYS - Hastane Bilgi Yönetim Sistemine geçirmek için işe koyulmuştu.

Ne var ki yeni sisteme geçiş çalışmaları liyakatsiz eller marifetiyle yapıldığı için bir hastanede ortaya çıkan teknik aksaklıklar Samsun’daki bütün hastaneleri etkiledi ve doktorlar hasta muayene edemez hale getirildi.

HBYS, bilgisayar programları web tabanlı çalışarak bağlı olduğu hastanelerin yapmış olduğu işlemleri bilgisayar üzerinden izleme imkânı sağlayacaktı.

Sistemin Samsun hastanelerinin HBYS’ye geçişindeki aksamaların planlama yapılmadan ve liyakatsiz yöneticilerin ne yapacağını bilemeden sistemi idare etmeye çalışmasından kaynaklandığı için niyahet Sağlık Bakanlığı duruma el koydu ve Ankara’dan gelen bilişim uzmanları sıkıntıların giderilmesi için çalışmalara başladı.

HBYS’nin dört ay içinde kusursuz bir şekilde ve çalışır vaziyette teslim edilmesi gerekirken devlet hastanelerinin bu aksaklılarla dört ay daha maruz kalacağı ve böyle devam ederse hastaların devlet hastanelerinden özel hastanelere gitmek zorunda kalacağı ve bunun da devlet hastanelerinde hem maddi ve hem de manevi kayıpların oluşacağı, hasta mağduriyetlerinin artış göstereceği belirtiliyordu.

adminadmin