Samsun Haber
Giriş Tarihi : 30-06-2018 09:49   Güncelleme : 30-06-2018 09:49

Samsun İYİ Parti’de kadınlar isyan başlattı!

​İYİ Parti Samsun milletvekili listesine giremeyen Dilek Kiraz Beniz “İnancım kalmadı” diyerek isyan fitilini ateşledi.

Samsun İYİ Parti’de kadınlar isyan başlattı!

Samsun’da İyi Parti üyeleri, partilerine olan inancını kaybetti ve isyan bayraklarını da çekti.

Genel seçimler için İyi Parti Samsun Milletvekili Adayı olan Akın Üner’in facebook paylaşımı altına yorum yapan aday sıralamasına giremeyen İyi Parti Samsun Milletvekili Aday Adayı Dilek Kiraz Beniz, partisine isyan etti.

TEPKİLER DİNMİYOR

27. dönem milletvekili aday listesini açıklayan İyi Parti’de Samsun’da sıralamaya giremeyen isimler ve Samsunlu olmayan Bedri Yaşar’ın birinci sıra aday olmasına partililer tepki göstermişti. Milletvekili aday listesi açıklandığında beşinci sıradan gösterilen Akın Üner’de sıralamasını beğenmeyerek “Milletvekili aday listeleri hakkında seçim sonuna kadar konuşmayacağım” diyerek tepki göstermişti.

HERŞEY BU PAYLAŞIMLA BAŞLADI

Akın Üner, bugün facebook’ta yaptığı “Yaş ortalaması en yüksek ve kadın milletvekili oranı en düşük meclis gurubu İYİ partide imiş.” paylaşımının altına gelen yorum isyan bayraklarının çekildiğini gösterdi.

Bu paylaşıma yorum yapan 27. dönem milletvekili aday listesinde yer alamayan Dilek Kira Beniz şöyle bir yorum yaptı;

“En çok kadınlar çalıştı, kadın hareketi dendi, kadın kotası dendi, eşitiz bizim partimizde kadın kolu olmayacak dendi sonra da kadın genel başkanın olduğu bir partide bütün bu denilenlere rağmen kadın yine dolgu malzemesi yapıldı. Benim artık kadının siyasette var olmasına dair inancım kalmadı”

adminadmin