Samsun Haber
Giriş Tarihi : 24-10-2018 11:47   Güncelleme : 24-10-2018 12:30

Samsun Müzesi’nde tarihi ihanet

​Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesinde yer alan bilgiye göre, yeni Samsun Müzesinde tarihte hiç olmayan Pontus döneminin de sergilenecek.

Samsun Müzesi’nde tarihi ihanet

Tarihçilere göre, Samsun’da Pontus Rum dönemi hiç olmadı.

Trabzon’da kurulan devletin ismi Pontus Rum devleti değil Doğu Roma ya da Bizans diye isimlendirilmiş.

Samsun’da ise Pontus Devleti diye isimlendirilen devletin kurucusu Mithidat sülalesi, Kral 6. Mithidat ise Roma'nın en büyük düşmanlarından birisi olan Pers yani İran kral devleti olduğu belirtiliyor.

Yaklaşma olan 19 Mayıs 2019 yılı için Rumların soykırım hazırlıklarına destek mahiyetinde kabul edilebilecek bu tür yanlış bilgiler, hem Samsun Büyükşehir ve hem de Samsun Valiliğinin sitesinde yer alıyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesinin resmi sitesinde yer alan bilgiler şöyle;

“Tarih, Bu Müzede Gün Yüzüne Çıkacak

Kalkolitik, ilk Tunç, Hitit, Hellenistik, Persler, Pontus Rum, Roma, Bizans, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemleriyle zengin kültürel ve tarihi mirasa sahip Samsun, tüm eserlerini görücüye çıkaracak. 5 bin 741 arkeolojik, 648 etnofrafik eser, 9 bin 783 adet de sikke, kazılarda ele geçirilen heykeller, Amisos hazineleri, kabartma rölyefler ve birçok paha biçilmez eser, ‘Müze Samsun’da ziyaretçilerinin ilgisine ve beğenisine sunulacak.

adminadmin