Ekonomi
Giriş Tarihi : 16-02-2017 14:40   Güncelleme : 16-02-2017 14:40

Samsun, Ordu Ve Trabzon’a Büyük Destek

Resmi gazetede yeni yayımlanan yönetmeliğe göre yurt dışından yabancı misafir getiren acente ve tur operatörlerine uçak başı 6 bin dolar destek verilecek.

Samsun, Ordu Ve Trabzon’a Büyük Destek

Son dönemde turizm sektöründe yaşanan sıkıntıları aşmak için ilki geçen sene çıkarılan desteğin devamında aralarında bölgemiz Samsun, Ordu - Giresun ve Trabzon havalimanlarının da bulunduğunu bazı alanlar destek kapsamına girdi. Türkiye Otelcilik Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Karadeniz Bölge Başkanı ve Karadeniz Turistik İşletmeciler Derneği (KATİD) Başkanı Murat Toktaş, "Çıkarılan yeni yasa ile gelen destek paketi sayesinde son yıllarda Karadeniz bölgesi olarak yoğunlaştığımız yurt dışı pazarlardan daha fazla pay almamıza katkı sağlayacak ve elimi güçlendirecektir" dedi.

Bu destek sayesinde tur operatörleri ve acentelerin daha ekonomik tur paketleri çıkarabileceğini söyleyen KATİD Başkanı Murat Toktaş, "Yeni pazarlarda yer edinmek oldukça güç oluyor ve bunun ciddi bir mali yükü de mevcut. Özellikle orta Karadeniz Bölgesi için bu destek paketi acentelerin rekabet güçlerini arttıracaktır. Acentelerin bizim gibi yeni destinasyonlara daha fakat girmelerine sebep olacağı gibi bizimde pazarlarda hızlı büyümesine yardımcı olacaktır" diye konuştu.

Toktaş, bir an evvel bu yeni gelişmeyi yurt dışındaki muhataplara iletip görüşmelere başlanması gerektiğini de ifade etti.

 

 

adminadmin