Samsun Haber
Giriş Tarihi : 07-11-2016 09:38   Güncelleme : 07-11-2016 09:38

Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven Yaşar Doğu’yu Anlattı

Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven Sportstv'de Spor Yazarı Ahmet Çakır'ın hazırlayıp sunduğu 'Kitaplı Spor' Programının konuğu oldu.

Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven Yaşar Doğu’yu Anlattı

Samsun Haber - Programda Ahmet Seven tarafından yazılan 'Türk Güreşinin Sembolü Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Yaşar Doğu' Kitabı ve Yaşar Doğu'nun sporculuğu kişiliği ile felsefesi konuşuldu.

Sportstv'de Spor Yazarı Ahmet Çakır'ın başarıyla hazırlayıp sunduğu ve üç yılı aşkın süredir devam eden 'Kitaplı Spor' Programının konuğu olmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Ahmet Seven; 'Usta Gazeteci ve Spor Yazarı Ahmet Çakır ile ülke gündeminde yankı bulan 'Kitaplı Spor' programında Yaşar Doğu'yu konuşmaktan hem büyük keyif aldım hem de gurur duydum. Böyle bir imkânı verdiği için Ahmet Çakır Beye teşekkür ediyorum' dedi.

Seven: Yaşar Doğu'nun Hayatı yalnız sporcuların değil milletimizin bütün fertlerinin örnek alacağı kesitlerle doludur

Programda Yaşar Doğu'nun tüm yönleriyle hayatını konu alan kitabın yazılma serüvenini anlatan Seven, Yaşar Doğu'nun Milli Sporcu olmasının yanısıra yaşadığı dönemden bugüne Ata sporumuza ve Ülkemize kazandırdıklarıyla Türk Büyüğü ve Milli Kahraman olmayı da hak ettiğini Türk Milletinin de kendisini öyle gördüğünü ifade etti. Seven ; "Yaşar Doğu'nun Hayatı yalnız sporcuların değil, milletimizin bütün fertlerinin örnek alacağı kesitlerle doludur. Onun hayatı sporculuğu ve felsefesi bilinmeli ve yaşatılmalıdır. Onu örnek almak her Türk Ferdinin üzerine düşen bir görevdir. O Allah'ın bu Millete hediye ettiği ender şahsiyetlerden birisidir. Bugüne kadar bir  çok yerde konferanslar vererek bu görevi yerine getirmeye çalışıyorum. Bu anlamda hassasiyet gösterenleri de tebrik ediyorum" dedi.

adminadmin