Samsun Haber
Giriş Tarihi : 17-07-2019 10:14   Güncelleme : 17-07-2019 10:14

Samsun’da sağlıkta gelinen son nokta,Hastaya şimdi de ücretli otopark kazığı!

Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi’ne hemen yanındaki gelen hasta ve hasta yakınlarının kullandığı boş arazi ücretli otoparka çevrildi.

Samsun’da sağlıkta gelinen son nokta,Hastaya şimdi de ücretli otopark kazığı!

Samsun’da sağlık sistemi üst üste gelen sistem arızaları ve personel sayısındaki eksilmelerden kaynaklı şikayetlere bir yenisi daha eklendi.

Samsun’da başta Randevu sistemi arızalarının sebep olduğu ve HBYS – Hastane Bilgi Yönetim Sistemine geçişte yaşanan sıkıntılar sebebiyle sağlık sistemi tamamen çökmüştü.

Hastaneler veri girişi yapılamadığı için daha önce çektirdikleri MR’ı yeniden çektirtmek zorunda bile kalıyordu.

Son günlerde Samsun'da ve ülke genelindeki tüm kamu hastanelerinde, hizmet sunumunu durma noktasına getiren ciddi aksaklıklar hala yaşanıyor.

Samsun’da Devlet Hastanelerinin uzun süredir çözülemeyen bilgi sistemi değişikliği ve veri tabanı değişimi çalışmaları arapsaçına döndü.

Sistem değişiminin bir türlü hayata geçirilememesi sebebiyle, hastane sarf malzemelerinin çıkışı bile bilgisayar üzerinden online yapılamıyor.

SGK’YA FATURA KESİLEMİYOR!

Bütün bunlar bir bakkal defterine kara düzen olarak yazılıyor. Sistemin yerine oturabilmesi için daha ne kadar bekleneceği de bilinmiyor.

Gazi ve Eğitim Araştırma hastaneleri dışındaki hiçbir hastane SGK’ya Nisan ayı faturalarını kesemedi.

Benzer sıkıntı Eğitim Araştırma Hastanesinde baş gösterdi.

Samsun’da sağlık sisteminde yaşanan sıkıntılar sebebiyle devlet hastanelerinde bakılan hasta sayısında yarı yarıya bir düşüş yaşandı.

Samsun Sağlık İl Müdürlüğü yaşanılan bu ekonomik dar boğazdan kurtulmanın yolunu Samsun Eğitim Araştırma Hastanesinin ücretsiz otoparkını ücretli hale getirmekte buldu.

Vatandaşlar zaten devlet hastanelerine gelmek istemezken şimdi otoparkın ücretli hale getirilmesinin getirisinden çok götürüsünün olacağı belirtiliyor.

adminadmin