Samsun Haber
Giriş Tarihi : 01-03-2017 14:11   Güncelleme : 01-03-2017 14:11

Samsunlu Kaymakam Vali Oldu

Samsunlu Kaymakam Yaşar Karadeniz, Kastamonu Valisi olarak atandı.

Samsunlu Kaymakam Vali Oldu

30 Mayıs 2016 tarihli Valiler Kararnamesi ile Kastamonu Valisi olarak atanan ve Kastamonu'da yaklaşık 7 ay görev yaptıktan sonra kendi isteği ile 21 Ocak Cumartesi günü emekliye ayrılan Mesut Yıldırım'ın yerine Kastamonu Valisi olarak İstanbul Gaziosmanpaşa Kaymakamı Yaşar Karadeniz atandı.

Taşra İdaresinin yeniden yapılandırılması ve birçok konuda projeleri örnek gösterilen ve 1965 Samsun doğumlu olan Yaşar Karadeniz, 2014 yılından bugüne kadar İstanbul Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı görevini yürütüyordu.

YAŞAR KARADENİZ'İN ÖZ GEÇMİŞİ

Yaşar Karadeniz, 1965 yılında Samsun'da doğdu. İlk ve Ortaöğretimini Samsun'da tamamladı. 1983 yılında Samsun Teknik Lisesi Makine Bölümü'nü bitirdi. Aynı yıl girdiği Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden 1987 yılında mezun oldu. 1988 yılında Amasya Valiliği'ne Kaymakam Adayı olarak atandı. Bu görevi sırasında bir yıl süreyle İngiltere'de bulundu. Kaymakam Vekilliği stajını Erzincan'ın Tercan İlçesi'nde yaptı. 1991 yılında Kaymakamlık Kursu'nu bitirerek yeni ilçe olan Yozgat'ın Yenifakılı İlçesi'nin ilk kaymakamı olarak atandı.

Sırasıyla Konya-Taşkent, Hakkari-Çukurca, Ordu-Aybastı, Mardin-Yeşilli, Trabzon-Beşikdüzü ve Çanakkale-Eceabat Kaymakamı, Tekirdağ - Saray, Gaziantep-Nizip Kaymakamı olarak görev yaptı. Kaymakam Yaşar Karadeniz 3 Eylül 2014 tarihli Kararname ile Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı'na atandı. 2012 yılının Ocak ayında Türk İdareciler Derneği'nin Vali Galip Demirel Sosyal Hizmet Ödülünü kazandı. Günümüze gelinceye kadar, çeşitli kurumlardan çok sayıda takdirname aldı.

adminadmin