Genel
Giriş Tarihi : 23-03-2018 11:16   Güncelleme : 23-03-2018 11:16

Şimdi Kırmızı Bülten ile aranan FETÖ’nün Bartın İl İmamı Neden Ve Nasıl Kaçtı!

​Bartın Cumhuriyet Savcılığı’na 22 Mayıs 2015 yıl ve 2559 savcılık soruşturma numarasıyla yapılan şikâyet FETÖ’nün Bartın İmamını deşifre ediyordu.

Şimdi Kırmızı Bülten ile aranan FETÖ’nün Bartın İl İmamı Neden Ve Nasıl Kaçtı!

Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı ortalığı karıştıracak ve ucu kente uzanacak aynı zamanda Bartın Üniversitedeki paralel yapılanmaya ortaya çıkaracak olan bu şikâyeti sümen altı yaparak görmezden geldi.

2015 yılının Mayıs ayında yapılan 2015/2559 savcılık soruşturma numaralı söz konusu şikayet bir süre sonra Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı’nın görevsizlik kararıyla Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’na gönderildi.

Gönderilen evrakların üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen sonuç alınamayınca, şikayeti yapan kişi 12 Temmuz 2016 tarihinde yazılı bir dilekçeyle 2015/2559 savcılık soruşturma numaralı şikayetin akıbeti sordu.

05.08.2016 tarihli cevabi yazıda 11 Mart 2016 tarihinde Bartın adresine cevabi yazı yazıldığı belirtildi. Cevap ekinde YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Yavuz Atar tarafından imzalanmış “GÜLEN YAPILANMASININ YÖK İLE ALAKASININ OLMADIĞI’na dair bir de rapor vardı.

Bu şikâyetler ve şikâyetlerin usulen cevaplandırılmaları devam ederken 15 Temmuz darbesinin hemen ardından Bartın İl İmamı Mehmet Yalçın firar etti.

Şikâyeti alan ve görevsizlik kararı ile YÖK’e gönderen savcı F.Ş. halen Ankara cumhuriyet Başsavcılığında hem de Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosunda görev yapıyor.

Firari Bartın İmamı da halen Kırmızı Bülten ile aranıyor.

Şikayetçi bunun üzerine görevi ihmalden savcı FŞ ve Başsavcı SÖ hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na 2017 Kasım ayında HSK'ya şikayette bulunuyor.

Şikayet hakkında hale bir gelişme yok. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve HSK şikâyetçiye cevap vermiyor, bilgilendirme dahi yapmıyor.

Ankara cumhuriyet başsavcılığı bu savcıyı nasıl bu büroda tutuyor ve HSK neden bir şey yapmıyor?

adminadmin