Sağlık
Giriş Tarihi : 29-12-2017 01:18   Güncelleme : 29-12-2017 01:18

Spor Branşları ile İlgili İsmek Kursları

Bir insanın sağlıklı bir şekilde hayatını devam ettirebilmesi adına yapması gereken en önemli şey spordur.

Spor Branşları ile İlgili İsmek Kursları

Bir insanın sağlıklı bir şekilde hayatını devam ettirebilmesi adına yapması gereken en önemli şey spordur. Sporsuz bir hayatında en önemli belirtisi erken yaşlanma ve insanın birden çökmesidir. Spor yapmayan bir insan çok basit bir şekilde hasta olur ve beraberinde vücudunda uyuşukluklar yaşar. Sporsuz bir yaşam geçiren insanların yaş ilerledikçe vücut hatlarında da spor yapan kişilere göre ciddi farklılaşmalar oluşacaktır.

Hayatını düzenli spor yaparak ve her türlü fiziksel aktiviteleri değerlendirerek yaşayan insanlar hareketsiz yaşam süren insanlara karşı daha avantajlıdırlar. Bugün dünya ve bizim ülkemize baktığınız zaman hastalıkların büyük bir çeşidinin de düzensiz hayattan kaynaklandığını görebiliyoruz. Yani buradan çıkarılacak sonuç ise sporun insanın sağlığını koruduğudur.Peki, insanlar bunu bildikleri halde neden spor yapmaktan kaçınıyorlar. Ve egzersizleri hayatlarının bir parçası haline getirmiyorlar. İnsan her yeni yılı, doğum gününü, evlilik gününü unutmuyor ve bir sonrakine hedefleniyor. Ama bilmek istemedikleri şey tüm bunlara karşın yaşlarının da ilerlemediğidir. Bilimsel araştırmalara bakarsak hayatlarında düzenli olarak spor yapan insanlarında % 80’inin bir noktada pes ettiğini görüyoruz. Eğer ki siz de motive olmakta güçlük yaşıyorsanız o zaman yapmanız gereken şey grup sporlarına önem vermektir. Çünkü grup sporları sizi daha keyifli ortamlar içerisine koyabileceği gibi aynı zamanda daha da fazla hırslanmanızı sağlayacaktır.

Kilo vermek için ya da fit vücudunuzu korumak istiyorsanız o zaman şuna dikkat etmelisiniz. Kendinize soru sorun mesele sporu neden yaptığınız ve ne kadar yapmaya devam edeceğinizdir. Örneğin kendinize bir spor salonu bulmalı ve bunu da daha kısa mesafeler arasında yer almasını sağlamalısınız. Yani spor salonundan eve evden spor salonuna giderken bunun sizin zamanınızın büyük bir bölümünü almamasını sağlamalısınız. Özellikle de İstanbul gibi büyük bir şehirde yaşıyorsanız trafiğin bir sıkıntı olduğunu ve sırf trafik çekmemek için spor salonundan uzak duran insanların olduğunu biliyoruz. Bu noktada İsmek kursları kesinlikle tercih edilmesi gereken önemli bir konudur. Bunun yanı sıra sporun uzun süre devam etmesini istiyorsanız spor yaptığınız zamanların sizin dolu vakitlerinizle çakışmamasına özen göstermelisiniz. İşte kendiniz için bir lokasyon ve de zaman dilimini belirledikten sonra spor için çalışmalara başlamalısınız.

AEROBİK

Aerobik mutlaka müzik eşliğinde yapılması gereken bir egzersiz türüdür. Zor olmaması sporun yapılmasını da kolaylaştıracağı gibi aynı zamanda keyifli vakit geçirme noktasında da verimli olacaktır. Aerobik çalışması sırasında pek çok çeşit hareket yapılabilir burada müziğe ayak uydurarak hareketin tamamlanıyor olması vücudun her kasının da ayrı bir biçimde hareket etmesini sağlayacaktır. Aerobik çalışması sırasında kurulan bir platformun önünde, yanında, arkasında ya da çaprazında hareketler yapılabilir. İsmek kurslarında verilen aerobik sporundaki temel amaç kondisyonun ve sağlığın korunması içindir. Bu program sayesinde sağlık bir yaşam için bilinçli bir şekilde hareket edilmesi sağlanır. Bu kursta süre ise toplamda 65 saattir

CRUNCH (BAYAN)

Crunch yani yarım mekik yaparken midenin sıkıştırılması sağlanır. İsmek kurslarında verilen bu sporun temel amacı ise karın kaslarının daha güçlü bir hale getirilmesini sağlamak ve vücuda esneklik kazandırmaktır. Crunh programı sayesinde daha önce hiç spor yapmamış olan birisi bile çok rahat bir şekilde hareketleri yapabilecektir. Programda karın kaslarının sıkılaştırılması, bel ve karın bölgesinin daha güçlü hale gelmesi ve bel kemiğinin korunması hedeflenir. Bu sayede omirilikte desteklenmiş olacaktır. Bu programın toplam eğitim süresi 65 saattir.

FİTNESS (BAY)

Kelime anlamına baktığımız da insanın sağlıklı ve formda olması tanımı çıkıyor. Dolayısıyla fitness’in diğer tüm spor dallarından farklı olan yanı kasların tek tek ya da aletli olarak çalıştırılmasını sağlamasıdır. Bu sayede kaslardaki sıkılaştırma ve güçlendirme amaçlanmış olacaktır. Fİtness’in amacı vücudun geliştirilmesi için değil sağlığın korunması içindir. Aynı zamanda ağırlık çalışmalarıyla da birlikte yapılabilir. Bayların yaptığı fitness daha çok vücut geliştirme sporu, bayanlara göre biraz daha zorlayıcıdır. Kas yapısının artırılmasını destekleyen vücut geliştirme egzersizlerinde baylar sertifikalı kişisel fitness antrenörü olmak için bu programa katılabilirler. İsmek programlarında bu kurs aynı zamanda sağlık ve zindelik kazandırılmak için hazırlanmıştır. Toplam eğitim süresi ise 65 saattir.

FİTNESS (BAYAN)

Fitness’in anlamını yukarıda belirtmiştik. Bu anlamda baylar için tanımladığımız her şeyi bayanların yaptığı fitness içinde söyleyebiliriz. Bayanlarfitness yaparak estetik açıdan daha düzgün ve fit görünmeyi isterler. İsmek’in bayanlar için uyguladığı fitness toplamda 65 saattir.

PİLATES (BAYAN)

Pilatesin amacı omurganın daha iyi bir şekilde gelişmesini sağlamaktır. Bir insanın omurgasının güçlenmesi demek diğer tüm organlarının da bundan etkilenmesi anlamına gelecektir. Pilates sayesinde vücut esnekliğini korur ve daha güçlü bir hale gelir. Bayanların pilates sporuna ilgisi aslında bölgesel olarak da işe yarıyor olmasından kaynaklandığı gibi estetik olarak da güzel görünmelerini sağlamalarından kaynaklanmaktadır. Pilates yapılması zor olan bir spor değildir bu yüzden de her bayan çok rahat bir şekilde yapabilecektir. İsmek’İn hazırlamış olduğu bayanlar için pilates kurslarına kayıt yaptırarak vücudunuzu daha dinç ve esnek bir hale dönüştürebilirsiniz. Bu kursun toplamdaki süresi ise 65 saattir.

Sonuç olarak şunu belirtebiliriz ki İsmek’te bay ya da bayanların sağlıklarını koruyabilmeleri adına onlara olanaklar sağlayıp daha güçlü bir hale dönüşmelerini hedefliyor. 

adminadmin