Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 26-10-2017 11:42   Güncelleme : 26-10-2017 11:44

Tarihe Olan Saygımız

Rezaletin Böylesi:

Tarihe Olan Saygımız

Sevgili okurlarım, Sultan ll. Abdülhamid Han'ın satın alıp son Halife Abdülmecid Efendi'ye hediye ettiği tarihi Abdülmecid Efendi köşkü’nde, büyük bir rezalet yaşandı. Koç ailesinden Ömer Koç'un sergisinde çıplak insan ve hayvan figürleri ile resimlerinin yer aldığı sergi de, Osmanlı mirasına saygısızlığın büyüğü yapılmıştır!

Avrupa devletleri tarihlerine ve tarihi eserlerine göz bebeklerine bakar gibi bakıp öğünürken, bizde de rezaletten geçilmez hatta rezalet diz boyuna gelmiş bir tarih anlayışı olmuştur. Yazık çok yazık!

Müftülere Nikâh Kıyma Yetkisinin Verilmesi:

Müftülere resmi nikâh kıyma yetkisinin verilmesi bir kısım insanları çıldırttı. Neymiş efendim eskiye dönüyormuşuz, yok laikliğe aykırıymış, yok bilmem ne. Yok arkadaş eskidende yani Osmanlı döneminde de resmi nikâh vardı, şimdi var olduğu gibi.

Osmanlı döneminde kayıt altına alınmamış ve ruhsat verilmemiş nikâhlar geçersiz sayılır ve nikâhı kıyan imama da ceza verilirdi. Bu gün olduğu gibi o günde her şey resmiydi.

Yukarıdaki resimde bir Kadı hükmü verilmiş ve bu hüküm Kadı’nın (Hâkim) verdiği kızların zorla evlendirilmesinin ve başlık parasının yasaklandığını gösteren bir hükümdür. Yani ecdat evliliklere bu kadar önem veriyordu. Eskiye dönüyoruz diyenlerin yüzleri kızarsa gerek.

Afganistan'ın Yeni Büyükelçisi John Bass:

ABD'nin eski Ankara Büyükelçisi John Bass, Afganistan'a atanır atanmaz bir günde iki patlama gerçekleşti. 69 kişinin hayatını kaybetmesi ile sonuçlanan bu patlamalar ile hafta başından bu yana kan gölüne dönen Afganistan’da ölü sayısı 200'ü aştı. Bunların tesadüf olması biraz tuhaf değil mi?

Bass’ın Ankara'dan ayrılacağı hafta "9.5 aydır Türkiye'de terör saldırısı yaşanmıyor. Bu DEAŞ vazgeçtiği için değil, işbirliğimizin sonucu" demesi, Türkiye'yi terörle tehdit ettiği yönünde yorumlanmıştı.

Apple’dan Büyük Hata:

İphone 8 ve 8 Plus’ın satışa sunulmasından sonra beklediği rağbeti görmedi. Hatta o meşhur uzun kuyruklar bile pek az yaşandı. Buna sebep ise İphone 8 ve 8 Plus ile beraber tanıtılan ‘’İphone X (On)’’ oldu. Çünkü kullanıcıların çoğu İphone X’in satışa sunulacağı 20 Kasımı bekliyor.

Satışları arttırabilmek içinse Apple, İphone 7’nin 256 GB’lık modelinin üretimini durdurma kararı aldı.

Kalın sağlıcakla.

Araştırmacı - Yazar

Ahmet ÖZTÜRK

[email protected]

 
adminadmin