Dünya
Giriş Tarihi : 18-10-2016 11:54   Güncelleme : 18-10-2016 11:54

Tika’dan Gazze’ye Zeytinyağı Fabrikası

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Gazze'nin Han Yunus kentinin güneydoğusundaki Abasan el-Kebira kasabasında yaptırılan zeytinyağı fabrikası törenle hizmete açıldı.

Tika’dan Gazze’ye Zeytinyağı Fabrikası

TİKA, Filistin’de gerçekleştirdiği projelere yenilerini eklemeye devam ediyor. Filistin genelinde ve Gazze’ye yönelik sayısız projeyi hayata geçiren TİKA tarafından Gazze'nin Han Yunus kentinin güneydoğusundaki Abasan el-Kebira kasabasında yaptırılan zeytinyağı fabrikası törenle hizmete açıldı.

TİKA Filistin Koordinatörü Bülent Korkmaz yaptığı açıklamada, 2012 yılında inşaatına başlanan ve 400 bin dolara mal olan zeytinyağı fabrikasının ablukaya rağmen açıldığını vurguladı. Fabrikada yüzde yüz Türk üretimi makineler kuruldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam'ın talimatıyla Filistinlilere yardım için çalıştıklarını belirten TİKA Filistin Koordinatörü Korkmaz, fabrikanın, çiftçilere, ürünlerini daha iyi fiyata satma fırsatı vereceğini ve böylelikle Filistin'de tarımın geliştirilmesi hedefine biraz daha yaklaşmış olacaklarını ifade etti.

TİKA Filistin Koordinatörü Korkmaz, TİKA olarak farklı projelerle Filistin halkına destek vermeye devam ettiklerini kaydetti.  Abasan el-Kebira Belediye Başkanı Mustafa eş-Şevvaf ise projenin Han Yunus'ta tarım sektörünün desteklenmesini hedeflediğini belirtti. Çiftçilerin fabrikayla birlikte zaman, çaba ve nakitten kazanç sağlayacağını aktaran Şevvaf, TİKA'ya teşekkür etti.

Abasan el-Kebira Belediyesi'nin denetiminde faaliyette bulunacak olan fabrika, zeytin yetiştiriciliği yapan Gazze Şeridi'nin güney bölgesinde hizmet verecek.

adminadmin