Gündem
Giriş Tarihi : 25-03-2014 20:54   Güncelleme : 25-03-2014 20:54

YÜZLERİ DOST, ÖZLERİ DÜŞMANMIŞ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Meğer yüzleri dost, özleri düşmanmış” dedi.

YÜZLERİ DOST, ÖZLERİ DÜŞMANMIŞ
51. şehir mitingini Samsun’da yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı, çevre yollar ve parkı dolduran 100 bini aşkın kişiye hitap etti. Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

“Pensilvanya’da her türlü ahlaksızlık var. Bu Pensilvan’ya bir örgüttür. Bunlar aynen bir terör örgütünün yansıtıyor. Bunların inine gireceğiz. Bu seçimden sonra çok daha farklı bir şekilde adımlar atacağız. Biz bu vatanı devleti sokakta bulmadık. Türkiye’nin bunlar için bir anlamı yok. Devletin, milletin, milli güvenliğin bir anlamı yok. Maşası oldukları, uluslararası odaklarını… Türkiye’yi ateşin içine atmaya çalışırken burada kaos oluşturmaya maalesef CHP’yi MHP’yi ve BDP’yi de arkasından sürüklüyor. Bu ahlaksız siyasete dur demeye var mısınız? Kasetlerle, montajlarla iftira ile yapılan siyasete siz 30 Mart’ta son vereceksiniz. CHP demek darbelere destek olmak demektir. Baskı demektir, yasak demektir. CHP demek milletin değerlerini ve kutsallarını çiğnemek demektir. Ezanı uzaklaştırmak isteyen CHP değil miydi? Ezanı Türkçe okutan CHP değimliydi. Onu aslına döndüren Menderes’i idam ettiren CHP değil miydi? Bunu annelerimiz, dedelerimiz çok iyi bilirler. Bunlar Kur’an öğretilmesini, yasaklayanlar, benim babacığım bundan dolayı pişti. O yıllar boyunca başörtüsü ile uğraşan, kız kardeşlerimize zulüm eden bunlar değil miydi? Alimlere zulüm eden, zindanlarda çürüten CHP değil miydi? Pensilvanya’daki zat çıkmış burada kapı kapı dolaşıp CHP’ye oy istetiyor. Gazeteleriyle, televizyonları ile sabah akşam CHP’nin, MHP’nin ve BDP’nin propagandasını yapıyor. Size verdiğimiz emeğe de yazıklar olsun. Bunların dershanelerinde okuyan yavrularınız varsa alın. Hafta sonlarında ücretsiz takviye kurslarını biz vereceğiz. Okullarında okuyan çocuklarınız varsa alın. Devletin okulları bize yeter. Zaten 2015’in 1 Eylül’üne kadar ondan sonra bitiyor. Bunlarda neler yok ki. Evlerden, yurtlardan onlar gibi düşünmeyen yavrularımızı atıyorlar. Geceleri beddua seansları yapıyorlar. Başbakan’a beddua ediyorlar. Geçenlerde Pensilvanya’daki zat bana uzun adam takmış ya. Ey hoca diye geçinen zat Allah’ın yarattığı bir insana orta boyluymuş, kısa boyluymuş, uzun boyluymuş gibi isim takmak… Sen nasıl hocasın ya. Söyleyeceğim daha çok şey varda benim edebim buna yetmez. Ne diyor? ‘Bu uzun bize çok hainlik etti’ diyor. Ne yaptık. 17 tane üniversite açtık diye mi hainlik ettik. Bu kadar okullar açtınız, size araziler tahsis ettiniz diye mi hainlik ettik. Eline diline dursun be. Nasıl bunları söylersin. İyi niyetimizin kurbanı olduk. 30 Mart sadece CHP’ye sadece MHP’ye sadece BDP’ye sadece Pensilvanya’ya ders verme günü değil. Aynı zamanda Türkiye’de AK Parti iktidarının teyit etme, güçlü kılma günüdür. Onun için şimdi soruyorum. Onların ablaları ve ağabeyleri varmış. Bizim de ablalarımız ve ağabeylerimiz burada. 5 gün kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Bildiklerimizi bilmeyenlere anlatacağız. Sandıklarımıza sahip çıkacağız. Rehavete kapılmayacağız. Sağlam duracağız, dik duracağız. Pazar akşamı Samsun’dan tüm ilçeleriyle beraber müjde alacağız.”
 
“HAŞHAŞİ DİYORSAK BİZ BUNU BOŞUNA DEMİYORUZ”

Pensilvanya’yı eleştiren Başbakan, “Haşhaşi diyorsak biz bunu boşuna demiyoruz. Karşımızda saf insanları, gayretli kardeşlerimizi yıllardır kandırılmış kardeşlerimiz var. Onlara da çağrıda bulunuyorum. Gelin bu oyunu bozun. Zekat dediler topladılar. Bugün gazetelerde Samsunlu bir hemşehrimizin röportajını gördüm. Ne diyor? ‘Yıllarca ben bunlara para verdim. Okullar yaptım. Ama makbuz istedim. Makbuz isteyince işlerine gelmedi. Makbuzsuz vermeyince de beni içeri attılar.’ Şimdi bunu neyle izah edeceksiniz. Pensilvanya bunu neyle izah edeceksin. 14 ay bu iş adamını içeri attınız. Şantajcı bunlar şantajcı. Bunlar Cumhurbaşkanı’nı dinler, Başbakanları dinler, Genelkurmay Başkanı’nı dinler, bakanları dinler. Eteğinizde ne varsa onu dökün, dökmez iseniz namertsiniz. Bizim abdestimizden ve namazımızdan şüphemiz yok. ‘Bir tek ceketim’ var diyor. Bu nasıl ceket ya. Bu ceketin içersinde CHP, MHP, BDP orada. Holdingler, şirketler hepsi orada. Ya bu ceketin içerisine bunlar nasıl sığdı. Burada her tezgah var. Sinsice davrandılar. Meğer yüzleri dost, özleri düşmanmış” dedi.

“Bak hacı amcanın da 50 bin TL’sini almışlar televizyonlarına ortak etmişler” diyen Erdoğan, şunları söyledi:

“Ne insanları aldattılar. Allahu alem Cennetten bahçe de vermişlerdir. İşte kart burada. Bu ihanet onların yanlarına kar kalmayacak. Bu 30 Mart’ı güçlü bir şeklide atlatalım. Sandıkları patlatalım. Çok çalışacaksınız. 5 gün kaldı. Unutmayın, 30 Mart gecesi sadece belediye başkanının mührünü vurmayacağız. Bizim için bu seçim yerel seçim olmanın ötesine geçti. Bir genel seçim oldu. Bu seçim Türkiye istiklalinin belirleneceği bir seçim olmuştur. Bugün Samsun’da 51. şehir mitingini yapıyoruz. Bu millette bir aşk var. Samsun’da ben bu sevdayı görüyorum. Samsun’da bu aşkı görüyorum. İnanıyorum ki Pazar günü siz sandıkta da bu aşkınızı ve sevdanızı yansıtacaksınız. 30 Mart’tan sonra istiklal mücadelemizin yeni Türkiyemizi güçlü istikrarlı, ileri demokrasi yolunda emin adımlarla ilerleyen Türkiye’yi birlikte inşa edeceğiz. Yatırımlarda Samsun’u hiçbir zaman geri bırakmadık. Üzerinde ısrarla durduk. Gençlik ve Spor Bakanlarımızı Samsun’dan seçtik. Türkiye’nin gençlik ve spor politikalarını Samsun’un evladı bakanlarımıza emanet ettik. Samsun’a 33 bin 919 seyirci kapasiteli bir stadyum yapıyoruz. Maliyeti 107 milyon TL’dir. Samsun merkez ve ilçelerine gençlik merkezleri ve birçok farklı branşlarda spor tesisleri yapıyoruz. Yaşar Doğu Spor Salonumuzu Samsunumuza kazandırdık. Olimpik yüzme havuzumu da Samsun’a kazandırıyoruz. Toplam bin 150 yatak kapasiteli şehir hastanesi yapıyoruz. 516 milyona mal olan hastanemiz ile çalışmalarımız süratle halloluyor.”
 
“SAMSUN’A 12 YILDA 12 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK”

Samsun’a 12 yılda 12 milyar TL yatırım yaptıklarını anlatan Erdoğan, “Buna Büyükşehir Belediyemizin yaptığı yatırımlar dahil değil. Şehrimizin ihracatı geldiğimizden bu yana 11 kat arttı. Eğitimde Samsun’a 12 yılda 2 bin 574 derslik inşa ettik. 917 okulda internet bağlantısı, 138 okulda uydu bağlantısı yaptık. İmam hatiplerin orta kısmını, meslek liselerin ortak kısmını kapattılar. Ufak atta güvercinler yesin. Sana kimse inanmaz. Biz ne yaptık 4+4+4 yaptık. Artık 12 yıllık zorunlu eğitim ile imam hatiplerin orta kısmını açtık. Kat sayı kalktı mı? İstediğiniz üniversiteye gidiyor musunuz? İstediğiniz devlet dairesinde çalışıyor musunuz? İmam hatipli gençlere, meslek liseli gençlere sesleniyorum, güzel çalışın ki güzide üniversitelerimize siz girin. Girin buralara size ihtiyacımız var. Biz geleceği sizlerin… Çok çalışın çok zulüm ettiler size. Kızlarım aynı şeyi çekti. Öz yurdunda garipsin. Sabrettiniz bu neticeyi yakaladık” diye konuştu.
adminadmin